Rekordsatsing i Dagbladet

Dagbladet styrer mot rekordresultat dette året. Nå skal avisa gjennomføre en historisk stor satsing og ansetter 30 nye medarbeidere.

VILL JUBEL: De ansatte i Dagbladet jubler over den store nyheten om at det skal ansettes opptil 30 nye medarbeidere i avisa. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VILL JUBEL: De ansatte i Dagbladet jubler over den store nyheten om at det skal ansettes opptil 30 nye medarbeidere i avisa. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

De siste årene har Dagbladet opplevd kraftig vekst i daglige unike brukere og sidevisninger. Dette har også ført til betydelig økning i de digitale inntektene.

- Vi er svært ydmyke og glade for at så mange lesere og seere velger å bruke Dagbladets journalistikk hver eneste dag. Det er Dagbladets lesere og seere som er våre oppdragsgivere. Nå skal vi øke med opptil 30 nye medarbeidere for å gi dem enda mer innhold, sier sjefredaktør Alexandra Beverfjord.

Dagbladets klubbleder, Anders Holth Johansen, jubler over de gode nyhetene.

- Etter å ha vært ansatt i pressen og i Dagbladet i snart 20 år, er denne situasjonen en helt annen verden enn det vi har vært vant til. Dette er utrolig gøy å få være med på, sier Holth Johansen.

Han presiserer at oppbemanning i denne størrelsesorden, bare for få år siden virket helt usannsynlig.

- Som klubbleder er det en helt annen jobb å være med på oppbemanning enn det motsatte. Dagbladet har vist styrke i mange posisjoner i lengre tid, og når vi bygger videre på det, så kan det bare bli bra. Penger og bemanning betyr masse, og gir oss muskler i kampen om de viktige posisjonene i toppen av norsk journalistikk, sier Holth Johansen.

BEMANNER OPP: Sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, har all grunn til å smile. Torsdag delte hun gladnyheten med de ansatte, til stor jubel. Foto: Frank Karlsen
BEMANNER OPP: Sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, har all grunn til å smile. Torsdag delte hun gladnyheten med de ansatte, til stor jubel. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Oppbemanningen vil skje innenfor flere av avisas journalistiske kjerneområder.

- Dagbladet er en massespredt, tabloid riksavis. Vi skal nå store deler av befolkningen hver eneste dag med innholdet vårt. Dagbladet er ei avis med hjerte for de svake og muskler i møte med de sterke. Vi satser tungt både på breaking news og egne avsløringer. I tillegg skal vi underholde gjennom å begeistre, berike og berøre leserne våre med god journalistikk, sier Beverfjord.

Massiv nyhetssatsing

MBLs ferske lesertall for andre kvartal i år, viser at Dagbladet har en samlet digital dekning på 1 236 000 lesere. Dagbladet har de siste årene spesielt gjort seg bemerket som et breaking news-sted. Det er her den største oppbemanningen vil skje.

- Dette er en historisk dag for Dagbladet. Vi skal oppbemanne på de områdene som er de viktigste for våre lesere og seere. Hver eneste dag, minutt for minutt, skal vi gi leserne alt som skjer og når det skjer. Vi skal levere avsløringene og vi skal underholde, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

Det er også bare tre uker siden Dagbladets finansnettsted Børsen, kunne juble over å ha holdt tittelen Norges største finansnettsted i ei hel uke. Nå er det naturlig å ta Børsen-eventyret ett skritt videre, med en nesten dobling av bemanningen.

- Ingen skal være i tvil om at vi mener alvor med ambisjonene våre om å bite skikkelig fra oss, og levere leseverdig og tabloid næringslivsjournalistikk for folk flest. Nå er Børsen klar for å vokse videre, sier konstituert utviklingsredaktør Jan Thomas Holmlund.

Digital brukerbetaling

Dagbladet Pluss opplevde en solid abonnementsvekst under pandemiens første år. I 2021 har fokuset vært å rigge på plass teknologi, analyse, kundedialog og organisasjon for vekst framover. Nå skal det investeres i journalistikken.

- Det er viktig at journalistikken også i framtida er finansiert av leserne, ikke bare annonsørene. Derfor spisser vi nå fokuset på kvalitetsinnhold som skal berøre og begeistre abonnentene, sier redaktør for Dagbladet Pluss, Hilde Schjerve.

Dagbladet skal også investere i mer web-TV for å berike Pluss-universet for betalende brukere.

- Dagbladet har satset massivt på web-TV og har opplevd en voldsom vekst de siste årene. Siden 2018 har vi gått fra syv til over 30 medarbeidere i Dagbladet TV. Nå tar vi steget videre og investerer i TV også innenfor brukerbetaling, forteller TV-direktør Mads A. Andersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer