REKORD: Her blir verdens mest retweetede bilde tatt av Bradley Cooper. Alle foran linsa er store filmstjerner, bortsett fra broren til Lupita Nyongo helt til høyre. Foto: Stella Pictures
REKORD: Her blir verdens mest retweetede bilde tatt av Bradley Cooper. Alle foran linsa er store filmstjerner, bortsett fra broren til Lupita Nyongo helt til høyre. Foto: Stella PicturesVis mer

- Rekordselfien var ikke et reklamestunt

Men Samsung betaler likevel.

(Dagbladet): Når Oscar-programleder Ellen DeGeneres fløy rundt med en hvit Samsung-telefon på årets prisutdeling var det naturligvis ikke tilfeldig.

Den koreanske elektronikkgiganten var en av hovedsponsorene for årets Oscar-show, som ble det best sette på over ti år, og merkevareeksperter hyller i dag deres naturlige og lite påtrengende, men likevel svært synlige produktplassering.

Men i en pressemelding gjengitt av Techcrunch insisterer Samsung på at DeGeneres' selfie med 11 av Hollywoods største stjerner - inkludert Jared Leto, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey, Brad Pitt, Angelina Jolie, Meryl Streep og Julia Roberts - ikke var en forhåndsplanlagt del av sponsoravtalen, og kom like overraskende på dem som alle andre.

- Tilfeldig «Siden vi var sponsor for Oscar-showet og samarbeidet med tv-kanalen ABC, gledet det oss å se hvordan Ellen på en organisk måte innlemmet telefonen i selfie-øyeblikket alle snakket om. Det var en stor overraskelse for alle - hun fanget noe ingen forventet», skriver Samsung.

- Det var en helt tilfeldig at det ble brukt en Samsung og ikke en iPhone. Det var ikke noe vi brukte tilla mye vekt eller tenkte noe særlig over, bekrefter Oscar-showets ko-produsent til Washington Post.

- Samsung var simpelthen heldige, bekrefter en talskvinne for tv-kanalen ABC til avisa.

Ifølge programlederen selv var planen slett ikke å ta tidenes mest stjernespekkede selfie - men å ta et bilde der Meryl Streep ble beskåret.

- Det var det som skulle være morsomt, men nå spiller det ingen rolle. Det ble storartet uansett, sier DeGeneres til E! Online.

Bruker egentlig iPhone For da hun gikk ned blant publikum med kameratelefonen, flokket stjernene seg rundt henne. Bildet er i dag retweetet 3,1 millioner ganger - den forrige rekorden hadde Barack Obamas «Four more years»-tweet fra valget i 2012, som til sammenlikning er retweetet 782 000 ganger - og fikk hele Twitter til å kræsje.

Dessverre for Samsung ble det klart for Ellens 27,3 millioner følgere at hun egentlig ikke har Samsung-telefon.

På det sosiale nettverket synes det hvilket operativsystem brukeren twitrer fra, og så snart showet var over og den populære programlederen begynte å sende ut bilder fra etterfesten, var det fra en iPhone.

Koreanerne er likevel så fornøyde med rekordselfien at de utbetaler 3 millioner dollar til to veldedige organisasjoner etter Ellen DGeneres' ønske.