Nytt på nytt

Rekordtall for Almaas' siste «Nytt på nytt»-sending

1,3 millioner nordmenn så Jon Almaas' farvel til NRK. 

SISTE SENDING: Etter å ha sittet 17 år i programlederstolen for NRKs fredagsflaggskip «Nytt på nytt», takket Jon Almaas for seg fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SISTE SENDING: Etter å ha sittet 17 år i programlederstolen for NRKs fredagsflaggskip «Nytt på nytt», takket Jon Almaas for seg fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Fredag hadde Jon Almaas sin aller siste sending som programleder for NRK-flaggskipet «Nytt på nytt».

KONGEN ABDISERER: Torsdag kveld hadde Jon Almaas innspilling av sitt siste «Nytt på nytt» - etter 17 år. Etter sendinga skulle han drikke champagne hos kringkastingssjefen. Video: Nina Hansen / DagbladetVis mer Vis mer

At 49-åringen gikk ut med flagget til topps hersker det liten tvil om:

Fredagens program ble nemlig sett av hele 1,3 millioner nordmenn. Det er sesongens beste seertall med god margin, og «bare» 200 000 seere unna programmets rekord noensinne.

14. november 2003 var det nemlig 1,5 millioner nordmenn som så «Nytt på nytt», i kjølvannet av at daværende panelmedlem Anne-Kat. Hærland hadde blitt tatt for promillekjøring.

- Fortsatt like stort

Vi må helt tilbake til 4. mars 2011 for å finne en «Nytt på nytt»-sending som kan matche seertallene til fredagens program. Den gang var det 1,4 millioner nordmenn som så programmet.

- Det at vi må tilbake til 2011 for å finne et større tall sier egentlig noe om hvor populært programmet på fredag var, sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK.

Han fortsetter:

- I 2011 var TV-seing generelt større enn den er i våre dager, men «Nytt på nytt» er fortsatt like stort som noensinne.

Johansen tar over

I oktober ble det kjent at Almaas slutter i NRK til fordel for ny jobb i TVNorge. Fredagen etter at nyheten sprakk fulgte over en million nordmenn «Nytt på nytt» - et tall som til da var sesongbeste.

Det er Bård Tufte Johansen som tar over programlederstolen etter Almaas. Da Dagbladet snakket med Johansen i forrige uke røpet han at programmet skal få et litt røffere preg.

Helgas nest mest sette program var «Beat for beat» (869 000 seere), med «Monsen på villspor» (861 000 seere) og «Skavlan» (847 000 seere) hakk i hæl.

- MAGEPLASK: «Nytt på Nytt» ble ikke spådd noen lysende framtid av Dagbladets anmelder, etter premieren i 1999. Her kan du se Jon Almaas åpne den aller første sendingen. Video: NRK Vis mer
PÅ SKAVLAN: Jon Almaas slutter i Nytt på nytt i NRK. Her snakker han om tiden kom kommer. Video: NRK Vis mer