Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rekordtall for spill i fjor

Spillsalg for 375 millioner kroner.

(Dagbladet.no) Norsk Spill- og Multimedialeverandørforening (NSM) la i går fram tallene for spillsalg i Norge i fjor.

Og tallene taler sitt tydelige språk: Aldri før har det vært solgt så mange spill her til lands som i 2004.

Med et totalsalg for over 375 millioner kroner økte omsetning av spill fra året før med 16,2 prosent.

PlayStation er vinneren

Innbakt i dette tallet er spillene fra de aller fleste spillutgiverne som opererer i Norge - de eneste som ikke oppgir tallene sine er Microsoft og K.E. Media.

Disse to firmaene hadde til gjengjeld to av fjorårets mest solgte spill, henholdsvis «Halo 2» og «Grand Theft Auto: San Andreas». Det er derfor grunn til å tro at den reelle totalsummen for spillsalg i fjor er enda høyere enn oppgitt.

Det er PlayStation 2 som er vinneren, i år igjen. På denne konsollen er spillsalget på 191 millioner kroner alene, noe som utgjør en økning på 24,6 prosent fra året før.

30 prosent økning på PC

På PC har det også vært en knalløkning. Med et totalsalg på 109 millioner kroner økte PC-spillsalget med rett i underkant av 30 prosent.

Ettersom Microsoft ikke oppgir hvor mange spill de har solgt, kan man egentlig se bort fra de 32 millioner kronene som er oppført på deres konsoll - Xbox - dette inkluderer nemlig ikke titler som «Halo 2», «RalliSport Challenge 2» og «Fable».

Svakt for Nintendo

For Nintendo er ikke tallene like gode. Det er hittil bare solgt 34.666 GameCube-konsoller i Norge, mot totalt 322.346 PlayStation 2-maskiner.

Det var også en 18,2 prosents nedgang på salg av spill til GameCube fra i fjor med et totalsalg på 18,6 millioner kroner i 2004, mens det ble solgt GameBoy Advance-spill for 23 millioner (en nedgang på 33,4 prosent).

Svarte-Per ender Nokia opp med, med deres N-Gage. 681.911 kroner var omsetningen for spill til N-Gage i Norge i fjor.

Se alle tallene her: