- Rektor er antipalestinsk

Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen mener antipalestinsk holdning fikk rektor Emil Fedida ved Oslo Fotokunstskole til å sensurere datteren Maries bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ekteparet besøkte i går åpningen i Oslo rådhus, der datteren og 21 andre avgangselever stilte ut sine arbeider.

Også rektor Fedida var til stede, men forlot rådhuset etter å ha holdt en kort åpningstale. Han hilste aldri på eleven hvis bilder fikk ham til å rase og trekke tilbake utstillingskatalogen.

- Politiske motiver

Nå sier Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen at de er overbevist om at det ligger politiske motiver bak sensuren:

- Fedidas bakgrunn er svært relevant. Han er av jødisk herkomst og har vært soldat i den israelske hæren. Vi er overbevist at Maries bilde av kvinnen med palestinaskjerf og «Israel» skrevet på korsryggen med hakekors i stedet for s-en, var utslagsgivende.

Dette bildet, og bildet av mannen med jødekalott som spiller piano for USA, mener ekteparet er den egentlige grunnen til Fedidas raseri.

- Sensurert

- Fedida hadde skjulte motiver. Han grov fram kritikk av samtlige fem bilder og framstilte sensuren som en avgjørelse tatt ut fra estetiske hensyn. Sannheten er at han for lenge siden godkjente bildet av den nakne kvinnen under burkaen, et bilde han nå kaller for pornografisk og latterlig. Han sendte til og med bildet på utstilling til USA. Også det andre puppebildet har rektor konstruert en kritikk av. Og hans innvendinger mot motivet av den pedofile katolske presten. Nei, dette har ingenting med estetikk å gjøre. Vår datter er sensurert på innhold, mener Kristiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer