Folkeopplysningen:

Rektor sa først nei til Folkeopplysningen

Rektor ved Lillestrøm videregående skole svarte først nei til valgprosjektet til NRKs Folkeopplysningen. Fylkesrådmannen mener nå prosjektet burde vært stanset.

SELVKRITIKK: Rektor ved Lillestrøm Videregående Skole, Øivind Sørlie, tar selvkritikk etter bråket rundt deltakelsen i «Folkeopplysningen». Her på hans kontor i 2018. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SELVKRITIKK: Rektor ved Lillestrøm Videregående Skole, Øivind Sørlie, tar selvkritikk etter bråket rundt deltakelsen i «Folkeopplysningen». Her på hans kontor i 2018. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag holdt Koordineringsutvalget i Akershus fylkeskommune et møte der NRKs valgprosjekt i programmet Folkeopplysningen med påvirkning av elever på Lillestrøm videregående skole var et hovedtema.

Aftenposten og Medier24 har begge gått gjennom møtedokumenter der det framgår at Lillestrøm-rektor Øivind Sørlie først sa nei til at skolen skulle delta i prosjektet etter at fylkesadvokaten i Akershus hadde vurdert prosjektet.

Sørlie sier til Dagbladet at de først takket nei for å ta vare på personvernet til de elevene som medvirket i programmet.

- Programmet skulle handle om noe annet det opprinnelig var gitt uttrykk for, og elevene skulle samtykke til det de var med på. Vi ønsket derfor at elevene skulle få mulighet til å trekke seg, også etter at avsløringen ble kjent. Det ble til slutt en del av avtalen.

Feilvurdering

- Tenkte dere på at det kunne påvirke valget med tanke på forhåndsstemming, den gangen?

- Det var det vi ikke gjorde. Det var det som var feilvurderingen her, sier Sørlie.

Fylkesadvokaten frarådet deltakelse og henviste blant annet til personopplysningsloven, krav til skolemiljøet og fylkeskommunens etiske veileder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer