OMDISKUTERT: Kristine Leines situasjon med studier og landslagsspill har blitt mye diskutert etter at hun måtte trekke seg fra landslagstroppen på grunn av obligatorisk praksis fra skolen. Foto: Bildbyrån
OMDISKUTERT: Kristine Leines situasjon med studier og landslagsspill har blitt mye diskutert etter at hun måtte trekke seg fra landslagstroppen på grunn av obligatorisk praksis fra skolen. Foto: BildbyrånVis mer

Rektor Ingunn Moser ved VID svarer på Esten O. Sæthers kommentar

Rektorens svar: Det har ingenting med kjønn å gjøre

I debatten om Kristine Leines landslags-nei.

Meninger

Jeg vil understreke at denne saken overhodet ikke har noe som helst med kjønn å gjøre. Det er en påstand som ikke har noen andre referanser eller underlag enn antagelsen til Esten O. Sæther. VID ville ikke gjort, ei heller gjøre noen forskjell på kvinner og menn som studerer hos oss. Antagelsen er også tuftet på at VID kan, men ikke vil – fordi studenten er kvinne. Det faller på sin egen urimelighet.

Sykepleierutdanningen skiller seg ut fra mange andre studier fordi 50 prosent av utdanningsløpet består av praksisstudier. Det kreves minst 90 prosent tilstedeværelse med veiledning, innenfor hvert emne.

Sykepleiere har en særskilt rolle og ansvar for mennesker som kan være i livskritiske situasjoner. Derfor stilles det også spesielle krav til faglige ferdigheter, praktisk opplæring og skikkethet. VID tar dette samfunnsansvaret med det største alvor.

VID ønsker å støtte alle studenter i deres karrierevalg, og vil gjerne tilrettelegge for studenter med ulike behov og utfordringer så langt det er mulig. Sammen med studentene prøver vi å finne løsninger på problemer og utfordringer som måtte oppstå underveis i et studieforløp, men kan ikke frita studenter for de kravene som stilles.

Dette gjør det spesielt krevende for sykepleierstudenter som trenger tilrettelegging at studieforløpet. I tilfeller hvor eksempelvis toppidrettsutøvere har behov for fri, vil ofte en permisjon og forlengelse av studietiden være den beste løsningen. VID har ikke lov til, eller anledning til å frita sykepleierstudenter fra kravene i praksisstudiene.

VID vil gjerne støtte alle våre studenter som trenger særskilt tilrettelegging underveis. Ettersom sykepleierutdanningen skiller seg ut med særskilte krav til tilstedeværelse oppfordrer vi til å komme i tidlig dialog med høgskolen for å finne løsninger.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.