KOMMENTARER

Religion som våpen

Unge muslimer leder an i oppgjøret med ekstremisme. Men hvorfor har religion fortsatt en så stor makt i Norge? spør Marie Simonsen.

TOPPMØTE:  En av initiativtakerne til kveldens debatt, Faten Mehdi Al-Husseini (19), møtte statsminister Erna Solberg foran Stortinget.
TOPPMØTE: En av initiativtakerne til kveldens debatt, Faten Mehdi Al-Husseini (19), møtte statsminister Erna Solberg foran Stortinget. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Demonstrasjonen mot ekstremistene i Den Islamske Stat og hjemlige Profetens Ummah i kveld vekslet mellom regn og solskinn, det dypeste alvor og humor. Mens en av de fem unge initiativtakerne, Faten Mehdi Al-Husseini (19), raste mot IS i en følelsesladet appell foran Stortinget ("Dere følger ikke profeten, dere følger djevelen"), foreslo leder av somalisk nettverk, Bashe Musse, at Ubaydulla Hussein og kompani burde tilbys gratis frisør slik at de kunne få seg jobb i stedet.

Budskapet var krystallklart. Flertallet av muslimsk ungdom i Norge er lei av at media fokuserer på ytterliggående muslimer. De er like lite representativ for dem som rasister og nynazister. Raseriet mot Profetens Ummah var påtakelig, selv om demonstrasjonen i første rekke handlet om IS.

En historisk demonstrasjon, ble det fremhevet av flere. Og det er riktig i den forstand at det er første gang en slik massedemonstrasjon mot ekstremisme generelt og radikal islam spesielt skjer etter initiativ fra norske muslimer og med støtte fra de store muslimske organisasjonene. Men demonstrasjonen føyer seg inn i en tradisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer