Religionskritikk og kvinnekamp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FEMINISME: Kan en kvinne med viten og vilje si noe så intetsigende som at «norske kvinners frigjøring har blitt en målestokk som hindrer frigjøring av innvandrerkvinner»? Man skulle ikke tro at innlegget til Iffit Qureshi i Dagbladet 22.04 kan være ment på alvor. Som kvinne undergraver hun kvinnekampen som har gjort vestlige kvinner til frie selvstendige individer, og som, jeg antar av navnet, innvandrer (det være seg første, andre eller tredjegenerasjon) undergraver hun sine innvandrermedsøstres rett til samme kamp.

Selvfølgelig finnes det vold og kvinneundertrykkelse i alle kulturer, kanskje i de fleste miljøer. At det også finnes i Norge og Skandinavia skal ikke forhindre oss i å kunne jobbe mot et samfunn hvor dette ikke skal være lov; kjempe for internasjonale menneskerettigheter; påpeke grupperinger hvor dette forekommer hyppigere enn andre. For man kan faktisk ikke fornekte at det eksisterer et jevnt over mer undertrykkende kvinnesyn i en del innvandrermiljøer, enn det gjør i den gjengse norske befolkning. Skal jeg som norsk, kristen kvinne kunne stå inne for at hele «min religion» og hele «min kultur» er uten blod på hendene før jeg har rett til å påpeke urett der den eksisterer?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer