DEBATT

Religiøse nasjoner er langt mer aggressive enn sekulære

Det er på tide å se i hvitøyet at Gud er skapt av menneskene og ikke omvendt - og innse at dette var en tabbe.

ADAM OG GUD: - Opplysningstiden har debunket ethvert bevis på at guder finnes, men om dette fører til at jeg ender som samvittighetsfange, bring it on, skjriver artikkelforfatteren. Her fra Michaelangelos freske "Adams skapelsefresco" i taket på   Det sixtinske kapell. Foto: AP
ADAM OG GUD: - Opplysningstiden har debunket ethvert bevis på at guder finnes, men om dette fører til at jeg ender som samvittighetsfange, bring it on, skjriver artikkelforfatteren. Her fra Michaelangelos freske "Adams skapelsefresco" i taket på   Det sixtinske kapell. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Roper du på Deichman vil du bli hysjet ned, men om du går ropende opp og ned midtgangen på et fly er det stor sjans for at passasjerene vil begynne å gjøre det samme.

I forrige uke ble atomkrigen unngått ved at Trump ikke kunne forskjell på øst og vest. En bagatell på et sted, kan være en katastrofe på et annet. Her hjemme gikk den for en bagatell etter at delegatene på Ap`s landsmøte begynte å diskutere hvorvidt man bør fjerne eller beholde bokstaven K fra KRLE.

Man skal velge sine slag og i stedet for krig går fredsnasjonen Norge til angrep på bokstavkombinasjoner.

Om noen lurer står bokstavene for Kristendom, Religion, Livssyn og Etikk. For kristne og KRF ligger det både politikk og prestisje i K som de mener symboliserer vår kristne arv. La oss dvele litt ved den kristne arven. Men går man den etter i sømmene skal man trå varsomt. Religiøse har konstruert et selvforsvar som gjør at kritikere knebles ved å henvise til blasfemi, og ingen er mer tilbøyelige enn fredens apostler til å sende patroner via Bring.

Opplysningstiden har debunket ethvert bevis på at guder finnes, men om dette fører til at jeg ender som samvittighetsfange, bring it on.

Religiøse mennesker har til felles er en fiks idé om å leve et liv i forsakelse. De ynder å kaste bort dette livet med gudsfrykt (sic) og takksigelser for å satse på bedre odds i det neste. Hvorfor gud skulle finne på noe så idiotisk kan man undre på, men først ser vi på KrF`s hjemmesider:

«Vårt verdigrunnlag er hentet fra Bibelen, den kristne kulturarven og grunnleggende menneskerettigheter og har sin forankring i det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret.»

Legg merke til deres hang til å påberope at menneskerettigheter og nestekjærlighet er en bibelsk oppfinnelse. At kristne ikke agerer som snøftende griser er altså kun fordi bibelen sier de skal la være, men allikevel blir religiøse ledere med jevne mellomrom avslørt for å være nettopp det. Så mye hjalp det å lese Skriften liksom.

KrF fortsetter:

«KrF er et verdiparti bygget på overbevisningen om at verdiene fra kristendommen er det beste grunnlaget for å utvikle politiske løsninger.»

Igjen vises det til kristne verdier, ting som blant alle andre anses vanlig folkeskikk. George Bush Jr. uttalte etter 9/11 at han hadde gått bak Det hvite hus for å be til gud om å angripe Afghanistan. Alle vet hvilket svar han fikk og om gud mente det var en god idé innebærer det enten at allmektighet ikke hjelper mot dårlig research, eller at Bush hadde hatt en samtale med sin egen vrangforestilling.

For hva er alternativet? Om gud ba han gå til angrep og drepe hundretusenvis av uskyldige er det neppe kompatibelt med KRF´s kristne grunnverdier. Eller finnes det unntak for gud?

Å ja. gud kan drepe. Gud kan kjøre lastebiler i Nice og fly i New York. Men han var verre før. Mao drepte mellom 40 og 76 millioner og hele kinas spurvebestand. Vekslepenger. Gud druknet hele kloden med dyr og mennesker kun for å finjustere litt på arvematerialet. Den hellige bok er fullstappet av udokumenterte påstander, remjende ugjerninger og logiske brister som ikke engang folk på rødsprit ville gått med på. Og allerede fra første side begynner det å skli ut.

Første Mosebok åpner med at gud sier; «La det bli lys», og det ble lyst. Andre dag ble det igjen lyst og gud brukte dagen til å skape nødtørftigheter som blåskjell og pollen, men så kommer vi til tredje dag som begynner slik:

«Og det ble aften, og det ble morgen, tredje dagen. Og Gud sa: La det bli lys på himmelhvelvingen til å skille mellom dagen og natten.»

Knapt har vi kommet til side tre før bibelen serverer denne himmelropende (pun intended) bristen på logikk. Og hvordan kom så bibelen seg ut av hjørnet den malte seg inn i? Ved å late som ingenting og umiddebart servere nye usannsynligheter der den ene slår den andre i hjel. Om det lyder kjent er det tilfeldig.

Knut Arild Hareide virker som en bra fyr, men når han uttaler offentlig at han tror Jesus gikk på vannet, går det an å stille spørsmål ved hans dømmekraft. Hva med Noah? Tror Hareide på at Noah på guds ordre bygde en båt som tok med seg all verdens dyrearter for at de skulle praktisere innavl i maritime omgivelser til uværet gikk over?

På jorden finnes det omlag 1,7 millioner dyrearter. Vi kan trekke fra fisk og sjødyr og en del parasitter som klarte seg i andres pels. Om vi slår av halvparten ender vi med én million dyrearter. Noen steder oppgis det at Noah tok med syv par av hver art, men la oss holde oss et par, som Noah stablet inn i en båt. Der sørget han og hans tre sønner og kone for sanitære forhold, daglig stell og mat for to millioner dyr over flere uker. Woodstock-festivalen med fire hundre tusen mennesker varte i fire dager og havnet i fullstendig kaos etter en regnskur.

Eller hva med Jonas som gud lot bli spist av en fisk? I tre døgn ble han liggende i fiskens mage før han ble spydd opp på den samme stranda. Her forklarer en svensk bibelskole hvor enkelt det er å leve i en fiskemage:

«Att Jona blev slukad, är alltså ingenting otroligt, svårare är det då att tro att han levde i tre dygn i valfiskens buk. Men om vi läser i tidningarna, att en indisk yogi har hållit sig vid liv begraven tre meter under jord i en hel vecka, så tror vi det. Sannolikt därför att vi har lättare att tro på under som människor genom en fantastisk träning lyckas utföra, än på under som Gud gör av nåd.»

At Jonas hadde gjennomgått fantastisk trening går det an å stille spørsmål ved. Hvem venner seg til å leve inne i en fisk i tilfelle? Illusjonisten og skeptikeren James Randi utlovet i 1964 tusen dollar til den som kunne bevise noe overnaturlig. Senere ble potten hevet til en million, men hverken mennesker, Gud, Buddha, Allah, fyll ut selv, har til dags dato hostet opp et eneste under, og pengene står fremdeles på konto.

Hva har så religiøse mennesker igjen for sine forsakelser?

Er de forskånet for ulykker? Nope. Etter terroraksjoner er det helt vanlig med overlevende som sier at gud ville de skulle leve. Fin hilsen det, til dem som må sørge over de gud mente ikke var like mye verdt.

Hva da med livslengde? Neida. Snarere tvert i mot. I tungt religiøse land er oftest levetiden langt kortere enn i sekulære. Levetid avgjøres ikke av tro, påpeker forskerne, men av levestandard.

I følge Pew Research Center som har spurt 35 tusen amerikanere i femti stater, er det over 70% som regner seg for kristne. Katolikkene ligger i underkant av 21%, mens muslimene, fandens budbringere og erklærte fiende, når ikke høyere enn 0.9%.

Vår nærmeste allierte er altså et svært religiøst samfunn, fullt på høyde med landene de av samme årsak angriper. På amerikanske filmer rekker de å rope «Oh my god!», ti ganger for hver gang det blir sagt «allahu akbar» på en muslimsk film. Tell selv, du vil bli overasket.

Da Donald Trump ble spurt om hvem han rådførte seg med var det forventet at han skulle si gud, men Trump, som regner seg selv for å være en, svarte at han kun rådførte med seg selv. Selv ikke da gods own country stod i fare for å bli overtatt av en ateist kom det en lyd i fra oven.

Og hvorfor angriper jeg bare den kristne Gud og ikke Allah? Hallo, jeg foretrekker en kule i postkassa fremfor en i panna.

Og bare så det er sagt: Jeg har en venn som er kristen, han er et tvers igjennom godt menneske. Min påstand er at dette lærte han av foreldrene sine på Sørlandet, og aldri av noen Jesus fra Nazareth.

Trumps svigersønn, Jared Khusner, var ikke like heldig i valget av foreldre. Jared er en praktisende ortodoks jøde som for noen år tilbake kjøpte 5th. 666. Om det var djevelens adresse som fikk Khusner til å betale tredobbelt av hva bygningen ble solgt for ti år tidligere vet vi ikke, men det er lov å spørre. Hans far derimot, Charles, måtte i 2004 sone to år i fengsel for såkalt witness tampering. Den svært religiøse Khusner senior leide en prostituert som ble filmet mens hun hadde sex med svigerbroren som ville avsløre tricky business, og sendte tapen til sin søster. Ikke akkurat en holdning tuftet på nestekjærlighet kanskje, men hey, Toraen er full av verre eksempler. Om skriften ikke strekker til er det greit å ty til Machiavelli.

USA som hyller Gud både på pengesedlene og i nasjonalsangen, har verdens høyeste andel av sin egen befolkning i fengsel. Tilfeldig? Neppe. Er det innafor at noen som kaller seg kristne dreper mennesker i all hast fordi datostempelet på giftsprøyta går ut? Er det greit at religiøse nasjoner er langt mer aggressive en sekulære?

Nei.

USA bør fjerne U for «United» er de ikke. SA både passer bedre og lyder kjent. Det er på tide å se i hvitøyet at Gud er skapt av menneskene og ikke omvendt. Innse at dette var en tabbe. Ta med hijabene, burkaene, korsene, prestekravene, kalottene og fezene og hva nå pontifikaliene kalles, sammen med måtehold og forsakelse og gudsfrykt og fandens oldemor og møt opp på et egnet sted. I Oslo vil det mest naturlige være søppelsorteringsanlegget på Klemetsrud. Ta med K og ta med R i samme slengen og fyr det opp til glede for alle med fjernvarmeanlegg. På vegne av ateistene, agnostikerne og hedningene lover jeg og holde oss for gode til å hovere. Vårt eneste mål er fred på jorden, og at det endelig kan være mulig å sove lenge om søndagene.

Lykke til!

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer