Anmeldelse: Tool - «Fear Inoculum»

Religiøse tilstander!

Tool slipper sin første plate på 13 år.

Foto: Music For Nations
Foto: Music For Nations Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Fem album på 26 år sier noe om at Tool-universet styres av andre parametere enn de fleste andre band og musikere på samme karrierehylle. «Fear Inoculum» er første plate på tretten år.

Det er ikke rart det blir religiøse tilstander blant den ihuga fansen. Da plata ble annonsert, la bandet selv la ut en ferdig utfylt sykmelding til bruk på slippdag. En morsom gimmick, men det ville ikke overraske meg om en stor andel av tilhengerne faktisk valgte å en dag i isolasjon når «Fear Inoculum» ble gjort tilgjengelig før helgen.

Et Tool-plateslipp er ikke bare nok en ny plate, det er en milepæl. Det er mye som skal fordøyes og fortolkes. Tools motvilje mot å jage fremover kler bandet - det gjør underverker for mystikken - og ikke minst - det reflekteres også i musikken.

Låtene deres er symboltunge, kryptiske og malende. De bruker lang tid på å utfolde seg – det krever fokus og intens lytting før de sakte men sikkert åpner seg. Det handler om å bli gammel.

De er seg selv lik, Tool. Bassen ligger i front store deler av tiden, badet i flanger og effekter. Tromme-groovene er som alltid komplekse og utbroderte - heller 7/4 enn «fire flate». Det låter tungt og åpent. Maynard James Keenan er den naturlige seremonileder - rolig i bevegelsene, men samtidig autoritær og karismatisk. Riffene til Adam Jones er poengterte, men kan også skli ut i lange jammer, som i kvarterlange «7empest».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer