Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

R.E.M bestemte seg for å oppløse bandet mens de var i Bergen

Hadde tre timer langt bandmøte i Norge.

OPPLØST: Pete Buck, Michael Stipe og Mike Mills er R.E.M. Men bandet er oppløst. Foto: NTB Scanpix
OPPLØST: Pete Buck, Michael Stipe og Mike Mills er R.E.M. Men bandet er oppløst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I 2011 ga rockbandet R.E.M. seg etter 21 år, med album som «Murmur» og «Automatic for the People» på samvittigheten.

I et intervju med Rolling Stone røper R.E.M.-gitarist Pete Buck at bandet for første gang diskuterte å gå hver til sitt på et hotellrom i Bergen i 2008.

På spørsmål om hvem som tok opp det vanskelige spørsmålet om bandbrudd først, svarer han slik:

- Jeg hadde fire timer fri i Bergen og hadde lyst til å se meg rundt i byen. Istedet endte vi opp med å ha et tre timer langt bandmøte. Jeg var virkelig forbanna. Vi snakket om å legge til et par konserter på turneen. Det var snakk om masse penger, men jeg hadde ikke lyst til å gjøre det. Jeg har ikke lyst til å si hvor det var, men jeg så på dem og sa: Hvis dette er vår siste turné har jeg ikke lyst til å avslutte den med to halvfulle konserter i en stat dere ikke engang kunne betalt meg for å sette føttene mine i. De svarte «OK», sier Buck.

De gjorde ferdig turneen og ga ut sin siste plate i 2011 uten å gjøre noen konserter. 

Den siste bandpraten fortonet seg slik, mellom Michael Stipe, Mike Mills og Pete Buck - ifølge sistnevnte:

- Michael sa «Gutter, jeg tror dere skjønner. Jeg må være borte fra dette i lang tid». «Hva med for alltid?», svarte jeg. Michael så på Mike, og Mike sa «Det høres fint ut for meg». Slik ble det bestemt.