Rema 1000-kyllinger

«Innsamlingen av kyllingene foregår med en robot med fangarmer som plukker kyllingene opp fra gulvet og putter dem i en beholder. Deretter kjøres de til slakt, hvor kyllingene i verste fall skåldes levende, i beste fall gasses og halshugges. Og - vips! - så har man en hel, grillet kylling til 29,90! (…) For REMA 1000 er det inhumane ofte det beste.

Kristian Bjørkdahl

i et debattinnlegg i Dagbladet

«Det er greit at vi trenger mat og jeg er for kjøtt, men ikke en produksjon der dyr behandles mer som søppel enn som levende vesener.

MN

«Vi vil som regel ha mest mulig for pengene og det presser jo produsentene til å finne billigere løsninger, men kan vi tenke på det? Skal vi hver gang vi handler tenke på om høna har fått løpe fritt? De fleste av oss har ikke penger til å alltid skulle kjøpe det produktet som er «riktig».

Herm«Skal vi liksom tro at de andre kjedene er noe bedre? At det bare er kyllingen som ikke blir naturlig behandlet? Vi VIL IKKE vite, det er det som er saken. Pris betyr mer enn kvalitet og hvor råvarene kommer fra er oss knekkende likegyldig.

Sid«Poenget er ikke at Rema er verre, Rema er vel i stor grad brukt som et eksempel på grunn av slagordet og måten de markedsfører seg på. Poenget her er den inhumane behandlingen av dyr som foregår i vårt industrielle dyrehold. Løsningen er klarere og strengere krav til dyrevelferd.

Jan Banan