Rema-Reitan: - Dønn toillat!

TRONDHEIM (Dagbladet): - Dønn toillat! gliser Rema-sjefen Odd Reitan. Etter suksessen med Bob Dylan på Torget i går kveld, lover Reitan og Marvin Wiseth nye verdensstjerner til Trondheim.

Odd Reitan og Sparebank 1 Midt-Norge gikk underskudd med Joe Cocker, første gang de prøvde seg som konsertarrangører. Nå ble det godt sommervær, et pent overskudd i kassa og jubel for en Bob Dylan i storform. Over 16000 kjøpte billett, trodde arrangørene i går kveld.

- Det var stort å få oppleve dette: Nå er målet å få flere toppnavn til byen, sa Marvin Wiseth til Dagbladet da konserten var slutt, klokka 22.45.

Ønsker seg Clapton

- Nå håper jeg Bob Dylan forteller om hvor fint det er i Trondheim til Mick Jagger, sier kjøpmann og amatørmusiker Odd Reitan.

Han ønsker seg gjerne The Rolling Stones, Paul McCartney eller Eric Clapton til utendørsarenaen - foran Rema-butikken på Trondheim Torg.

Reitan varmet opp med spill og sang på vorspiel fra kl. 16, sammen med Dag Ingebrigtsen og tidligere kolleger i Norsktopp-bandet Four Jets.

Tjue låter

Dylan-eksperter og amatører smilte om kapp da Bob og musikerne gikk i gang med det sjuende ekstranummeret - «Blowin' in the Wind».

- Jeg gir konserten en femmer. Den var vel som ventet, med ingen særlige overraskelser, sier mannen bak nettstedet bobdylan.nu, Øyvind Brunvoll.

- Dylan er i storform. Jeg er overrasket over at han spilte så mange låter fra 60-tallet, kommenterte Dylan-forfatter Petter Myhr. Han likte «Standin' in the Doorway» best av de tjue låtene Dylan og bandet framførte i går kveld.

Kineser i vinduet

Blant dem som så ut til å kose seg, fikk vi øye på (Tre Små) kineseren Ulf Risnes og kjæresten Marianne Meløy. De hadde sikret seg beste utkikksplass fra et vindu på hotell Residence.

Publikum i Bergen og Langesund kan glede seg til møtet med en 60-åring som ser ut til å holde lengre konserter, jo eldre han blir. I går holdt han koken i to timer og et kvarter - uten pause, men med dansetrinn og smil. Og det var det. For bortsett fra å presentere bandet og et og annet «thank you», sa han ikke et eneste ord.