Rembrandt-portrett solgt til rekordpris

London: Et Rembrandt-portrett fra det 17. århundre ble solgt til ny rekordpris i går: 19,8 millioner pund, tilsvarende 263 millioner kroner.

Maleriet med tittelen «Portrett av en dame» var en del av kunstsamlingen til den siste baronesse Batsheva de Rotschild som ble lagt fram på auksjon hos Christie's i London onsdag og torsdag denne uken.

Prisen ble tre ganger så stor som på det forrige Rembrandtportrettet, kalt «Portrett av ei jente», da det var lagt ut til auksjon i 1986. Det gikk for 6 millioner pund, tilsvarende 79,8 millioner kroner. Det var Robert Noortman, en europeisk oppkjøper, som betalte den høye prisen for «Portrett av en dame».

- Maleriet er i fortreffelig stand. Det har vært i Rotschildfamiliens eie siden det 19. århundre, så det er ferskt i markedet. Det er simpelthen et vakkert maleri, sannsynligvis en av de fineste av Rembrandt som kommer ut på markedet på mange år, uttalte en ekspert på området.

Rembrandt døde i en alder av 63 år i 1669, etter å ha levd et liv både som fattig og rik. Sønn av en mølleeier, forlot han skolen da han var 14 år gammel, for å gå i lære som maler. Rundt 1632 flyttet han til Amsterdam, og etablerte seg raskt som byens fremste portrettmaler.

(NTB)