Ren galskap

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når et spill begynner med et sitat av Edgar Allen Poe, sier det en del. Og ganske riktig- «Eternal Darkness» er både skremmende, fantasifullt og fullt av galskap.

Det starter med at jenta Alex reiser til bestefarens gods for å finne ut mer om gamlingens grusomme død. Ganske snart tar historien helt av, du blir kastet et par tusen år tilbake i tid, og må kjempe mot en hær av pur ondskap, opp gjennom historien, på forskjellige eksotiske steder. Hensikt: Å redde menneskeheten fra den visse undergang.

Sånn kort fortalt høres dette tåpelig ut, men tro meg, etter ganske kort tid er sjansen for at du blir 100 prosent fanget overhengende. Og regn med å bli ganske gal. Det har seg nemlig slik at i tillegg til styrke og magi, har du en egen indikator for galskap. Treffer du for mange fiender uten å beseire dem, opplever du ganske merkelige ting. Guffent? Bann på det. Men fengende? Yesss!

Som med gode skrekkfilmer spiller lyden en viktig rolle. Og den er helt uovertruffen her. Det visuelle er også bra, selv om det finnes flottere spill. Selv om historien og all magien kan virke komplisert i starten, går det overraskende lett å spille. Voldelig? Jo, men det er først og fremst stemningen som er guffen. Alt i alt en overveldende opplevelse - og en god grunn til å investere i en Gamecube.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer