Ren lykke i spillform

«LocoRoco 2» er perfekt for mørke dager.

FORTSATT STÅR «LocoRoco» som en av mine absolutte favoritter på PlayStation Portable, en spillmaskin som når sant skal sies har samlet litt støv i det siste.

Inntil nå, altså, ettersom «LocoRoco 2» er ute. Etter den lett mislykkede PS3-versjonen var håpet at utviklerne ikke har latt eplet falle for langt fra stammen.

Etter mange timers intens lek med de kjærlige geléklumpene er det bare å slappe av: «LocoRoco 2» har tatt det beste fra førstespillet, og lagt til flere nyheter som gjør spillet bare enda bedre.

DU STYRER FORTSATT selve verdenen de små LocoRoco-klumpene beveger seg gjennom ved å trykke på venstre eller høyre skuldertast på PSPen, enkelt og greit.

Du får raskt grep om hvordan tyngdekraften gjør sitt med klumpene, og ved å trykke på begge knappene samtidig kan du hjelpe litt med et lite hopp.

Målet er som før å samle sammen så mange locorocer som mulig gjennom de fantasirike brettet, som også er fullstappede med diverse hemmeligheter.

1

NÅ KAN DU OGSÅ samle noter ved å trykke inn rundingknappen i takt med locorocoenes vidunderlige sang — dette er sammen med noen små minispill nyhetene som subtilt bidrar til en bredere «LocoRoco»-opplevelse.

Jeg vet ikke om mange andre spill som klarer å skape den samme, umiddelbare gledesrusen som det «LocoRoco» og nå oppfølgeren klarer. En PSP uten et av disse spillene i samlingen er ingen fullkommen spillmaskin, spør du meg.

Vis mer