Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ren nytelse

Magiske silhuetter setter fantasien i sving

I «Prinser og prinsesser» benytter Ocelot seg av en fascinerende skyggeanimasjon, hvor figurene er silhuetter som blir opplyst bakfra gjennom silkepapir. Figurene er klippet ut i svart papir, men får liv gjennom nitid og detaljerte endringer mellom hvert bilde.

Handlingen er enkel, fokusert og spennende. En gutt og ei jente tilbringer natta i en gammel kino, sammen med en gammel tekniker. De finner på seks historier som de lever ut.

Eventyrerne er innom Egypt på faraoenes tid, Japan, middelalderen, og langt inn i framtida. Slemme hekser, ildsprutende drager og onde tyver er med, men selvsagt vinner de snille til slutt, akkurat sånn som det skal være.

For de aller yngste kan kanskje «Prinser og prinsesser» bli både skummel og langtekkelig, men for alle oss andre er dette en times ren nytelse. Alle historiene har en overraskende, gjerne humoristisk vri, som når prinsessen kysser prinsen og han blir en frosk, de kysser igjen og hun blir en gris, så blir han en elefant og hun en loppe og så videre.

«Prinser og prinsesser» er underholdning av beste merke, som på sitt enkle vis gjenskaper magien fra barndommens eventyr.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media