Ren og skjær galskap

Mötley Crüe har perfeksjonert kunsten å være harry.

KONSERT: Ai ai ai! Mötley Crüe er kanskje et avdanka rock\'n\'roll-boyband med en forkjærlighet for the wild side, men er det noe de kan, så er det å ta seg en skikkelig fest. I Oslo Spektrum natt til lørdag fulgte de alle rockklisjeene til punkt og prikke, og derfor ble det også en av de beste Spektrum-konsertene på lang, lang tid. Åttitallet var i huset.

Bra pyro

Det hele åpnet selvfølgelig med et smell. «Shout at the devil» kom med flammekastere og eksplosjoner. Og slik fortsatte det gjennom hele konserten. Det glimtet i tatoveringer, djeveltegnene satt løst og sminken rant. Vince Neil gaulet som en gærning og satt verdensrekord i bruk av ordet motherfucker. Mick Mars så riktignok ut som en begravelsesagent, men Tommy Lee trommet som om han hadde djevelen i hælene. Og Nikki Sixx? Vel, Nikki Sixx eide scenen. Sammen var de en vegg av lyd, fusk og fanteri. Hvem sier at gamle menn med ølvom ikke kan rocke?

Høyt, hett og harry

For her gikk det over alle støvelskaft. Ikke bare fordi Mötley Crüe spilte høyt, hett og harry, men fordi de viste seg å være strålende showmenn. Vince, Tommy og Nikki delte broderlig på sirkusdirektørrollen. Vince hylte «Oslo» på ekte puddelrockvis. Nikki dro fram videokameret for å filme publikum og Tommy Lee smøg seg katteaktig rundt og oppfordret alle jentene til å flashe puppene. Med «Girls, Girls, Girls» dukket det selvfølgelig også opp pyroslukende s&m-strippere på scenen og det hele avsluttet med at Nikki knuste bassen på ekte rockevis. Yeah!

Alle foto: Pål Terje Støtvig/ Dagbladet
Alle foto: Pål Terje Støtvig/ Dagbladet Vis mer