Anmeldelse: Sigrid – «How to Let Go»

Ren popmagi

Sigrid klatrer til nye høyder på «den vanskelige andreplata».

ALBUM OG TURNÉ: Sigrids andre album slippes samme dag som hun innleder en lang europaturné med konsert i Oslo Spektrum. Foto: Petroleum Records
ALBUM OG TURNÉ: Sigrids andre album slippes samme dag som hun innleder en lang europaturné med konsert i Oslo Spektrum. Foto: Petroleum Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er ikke mange forunt å spille for et fullsatt Wembley Stadium i løpet av karrieren. Enda mindre når du knapt har rukket å gi ut debutplata di. Nå skal det jo selvsagt legges til at Sigrid ikke sto øverst på plakaten, men poenget står like fullt – du får ikke æren av å åpne for Maroon 5 på en såpass prestisjefull jobb uten at du har noe helt unikt ved deg.

I all enkelhet, Sigrid Solbakk Raabes artistgjerning er så langt det man må kunne sortere i kategorien «kometkarriere». Etter at «Don’t Kill Me Vibe» dukket opp og klasket deg vennlig, men selvsikkert i ansiktet for seks år siden, har det for det meste bare vært opp og fram for stjerneskuddet fra Ålesund.

Flere lag

Den velskrudde debuten, «Sucker Punch», satt som et skudd. «How to Let Go» løser problemet «den vanskelige andreplate» på utsøkt vis. Ikke bare sementerer den Sigrid som en skarpskodd popsanger, den maler også et bredere bilde av henne som artist. Fra de sjelfulle tonene av åpningslåten, «It Gets Dark», via disco-anthemet «Mirror» til den dvelende avslutningslåta «High Note» viser hun at hun har flere strenger å spille på både musikalsk, men også at hun har mange lag i det vokale uttrykket: Fra det enkle og nære til det dramatiske og kraftfulle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer