Anmeldelse: Sigrid – «How to Let Go»

Ren popmagi

Sigrid klatrer til nye høyder på «den vanskelige andreplata».

ALBUM OG TURNÉ: Sigrids andre album slippes samme dag som hun innleder en lang europaturné med konsert i Oslo Spektrum. Foto: Petroleum Records
ALBUM OG TURNÉ: Sigrids andre album slippes samme dag som hun innleder en lang europaturné med konsert i Oslo Spektrum. Foto: Petroleum Records Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er ikke mange forunt å spille for et fullsatt Wembley Stadium i løpet av karrieren. Enda mindre når du knapt har rukket å gi ut debutplata di. Nå skal det jo selvsagt legges til at Sigrid ikke sto øverst på plakaten, men poenget står like fullt – du får ikke æren av å åpne for Maroon 5 på en såpass prestisjefull jobb uten at du har noe helt unikt ved deg.

«How to Let Go»

Sigrid

Pop

Utgitt: 6. mai 2022
Plateselskap: Petroleum Records

«Denne fortjener et langt liv.»
Se alle anmeldelser

I all enkelhet, Sigrid Solbakk Raabes artistgjerning er så langt det man må kunne sortere i kategorien «kometkarriere». Etter at «Don’t Kill Me Vibe» dukket opp og klasket deg vennlig, men selvsikkert i ansiktet for seks år siden, har det for det meste bare vært opp og fram for stjerneskuddet fra Ålesund.

Flere lag

Den velskrudde debuten, «Sucker Punch», satt som et skudd. «How to Let Go» løser problemet «den vanskelige andreplate» på utsøkt vis. Ikke bare sementerer den Sigrid som en skarpskodd popsanger, den maler også et bredere bilde av henne som artist. Fra de sjelfulle tonene av åpningslåten, «It Gets Dark», via disco-anthemet «Mirror» til den dvelende avslutningslåta «High Note» viser hun at hun har flere strenger å spille på både musikalsk, men også at hun har mange lag i det vokale uttrykket: Fra det enkle og nære til det dramatiske og kraftfulle.

Ikke helt alene

Når det gjelder selve låtskrivingen, så drar hun ikke lasset helt alene. Det er flere bidragsytere her, men spesielt samarbeidet med Caroline Ailin viser at man ikke trenger å reise til Los Angeles for å få drysset litt tryllestøv over sangene dine. Bodøværingen – for øvrig bosatt i London – bidrar på noen av de fineste øyeblikkene på «How to Let Go», inkludert humørpillen «Dancer» og basstunge, new wave-flørtende «Thank Me Later». Begge går lenger inn i rocklandskapet enn Sigrid har beveget seg tidligere.

Usannsynlig duett

At Sigrid må ha en forkjærlighet for faget, tyder også gjestelista på. At hun har skrevet en duett sammen med Oliver Sykes og Bring Me the Horizon, Englands mest framgangsrike hardrockband de siste ti åra, er intet mindre enn oppsiktsvekkende og ikke minst et inspirert og gøyalt grep. «Bad Life» er blitt noe av en monsterlåt også. Dette er en ballade så dramatisk og full av emosjonell kraft at den nesten tipper over, men den holder seg selvsagt kyndig på grensen. Magisk.

Komplett

Legg til dansegulvfyllere som «A Driver Saved My Night» og selvransakende og melodisk perfeksjonerte «Grow», og du har et variert og helstøpt album som fortjener et langt liv i stua til alle som har en forkjærlighet for klassisk pop.

I kveld fyller Sigrid Oslo Spektrum. Du er heldig om du har billett, men Oslo får nytt besøk 18. juni (Over Oslo). Seks andre byer i Norge og 28 andre europeiske byer står også på turnélista.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer