- Ren propaganda for vold og homofili

Anmelder Simpsons for å ha ødelagt sønnen Kostja (9).

(Dagbladet.no) Den russiske advokaten Igor Smykow anmelder den pouplære tegnefilmserien til menneskerettighetsdomstolen for å ha ødelagt sønnen Kostja (9).

Ifølge Der Spiegel skal Smykow ha observert hvordan sønnen ble mer og mer vanskelig og aggressiv av å se på Simpsons.

Kostja spurte faren om hva kokain er, og ytret dessuten ønsker om å kysse en mann.

Da lille Kostja kalte sin bestemor for en \'stinkende padde\', mente Smykow at tiden var inne for å handle.

Vold og homofili

- Simpsons er propaganda for vold, brutalitet, dop og homofili, serien framstiller foreldre som tilbakestående og barn som idioter, og dessuten snakkes det om sex hele tiden, lød Smykows anklage, som ble lagt inn for byretten i Moskva.

Rettssaken strakk seg over to år, og først helt på tampen av 2005 kom dommen: Saken er avvist, og tv-kanalene kan fortsette å sende Simpsons, melder Spiegel.

Fyllekjøring

Det er ikke bare i Russland at Simpsons forarger seerne. I England har Homer Simpson måttet tåle kritikk for å kjøre i fylla, og sikkerhetsorganisasjoner har hisset seg opp over tykksakens ølkonsum.

- Det er direkte farlig å fremstille Homer Simpson på denne måten, mener en representant for kampanjen Campaign Against Dangerous Driving til Daily Mirror

I mellomtiden fortsetter Smykow kampen mot amerikansk umoral, og fører saken videre for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

- De neste jeg vil anmelde er Pepsi-Cola, sier Smykow.

HOBBY: Homer Simpson drikker ikke små mengder øl. Det ble for mye for russeren, som like godt politianmeldte hele serien.
SALIG: Fyll og dop, javel, sex, greit, men ingen skal si at det ikke finnes oppbyggelige scener i "Simpsons".