Rendalens store sønn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER I ÅR 150 år siden forfatteren Jacob Breda Bull ble født. I hjembygda Rendalen er jubileet markert med arrangementer av ulike slag og Bull-året avsluttes lørdag med jubileumsforestillingen «En Skjænk til Gjengjæld» på Det Norske Teatret.

Hvem var denne dikteren, som gjennom åra har fått utgitt sine samlede eller utvalgte verker ikke mindre enn 11 ganger? Det er så langt ikke kommet ut noen biografi om denne Rendalens sønn. Den pensjonerte lektoren Per Oldertrøen var på god vei, men døde tidligere i år. Det nærmeste vi kommer en biografi om livet til Jacob Bull er Fredrik Wandrups grundige og interessante bok om sønnen Olaf, «En uro som aldri dør».

MANGE ØSTERDØLER satte nok kaffen i halsen da de i forbindelse med Jacob Breda Bulls død i 1930 kunne lese i en hovedstadsavis at «Jacob Breda Bull, far til dikteren Olaf Bull, er død». At Jacob Bull skulle være interessant fordi han var far til Olaf Bull, var - og er - en fremmed tanke for mange østerdøler. Han hadde - og har - en helt spesiell posisjon i dalen som han skildrer så varmt og så fargerikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer