Rendyrket rock'n'roll

I den norske tidsskriftfloraen fins et blad som heter ROCK, og du kan være sikker på én ting: Dette er ikke et magasin som kommer til å forfalle til kommersielle tricks, glanset papir, stjernedyrking eller publikumsfrieri. Enten aksepterer du ROCK, eller du lar det være. Slik har det vært i 20 år, og slik kommer det til å fortsette. ROCK er en såkalt fanzine, et fagblad for entusiaster, utgitt på idealistisk grunnlag, skrevet gratis av folk som ønsker å spre evangeliet om at den beste musikken er den ekte musikken - musikken som har kontakt med rockens røtter. Som vokalisten Toini Knudtsen uttrykker det: «Livet er for kort til å høre på dårlig musikk.»

  • Toini Knudtsen uttaler seg for øvrig ikke til ROCK, men til Girlsville, en flunkende ny fanzine, et søsterblad til ROCK, startet samtidig med at ROCK runder 20 år. 20-årsjubileet skal feires i morgen i ROCKens tempel, danserestauranten Gamla. Der opptrer grupper med navn som Beat Tornadoes, Toini & The Tomcats, Tempo Toppers, Hot Rod T' & His Rock-A-Hulas, Fredriks Rock'n'Roll Trio og Built For Speed. En kveld uten fartskontroll - under ledelse av miljøets ildsjel og discjockey Razorback Kallander.
  • ROCK ble startet av journalist og plateprater Rune «Skeive Skiver» Halland i 1978. I dag er Tor Arne Petzold redaktør. Den rufsete layouten signaliserer at bladet - i likhet med musikken som dyrkes - ikke er opptatt av det perfekte og polerte. Snarere tvert imot: Det spontane, opprinnelige, intuitive - selve feelingen i rocken, står i sentrum, enten det dreier seg om blues, rockabilly, country, doo-wop, surf-musikk, psykobilly eller enhver tenkelig legering av slike musikkformer. Og ingen skal beskylde bladet for å være nesegrust beundrende. Tonen i anmeldelser og vurderinger er både kritisk og kunnskapsrik.
  • Jubileumsnummeret har den norske gitarsensasjonen Vidar Busk som cover, og byr ellers på artikler om John Fogerty, Charles Brown, Danny Rivers og den nylig avdøde kulthelten Charlie Feathers. Magasinet er krydret med scrapbook-illustrasjoner fra 50-tallets ikonlager: platecover, avisannonser, utklipp, pocketbokomslag, pinup-fotos, biler, singelplater m.m. Og for at ingen skal være i tvil; både redaktør Petzold og Razorback Kallander er lastebilsjåfører.Akkurat som Elvis.