Renée vil til norsk festival

LOS ANGELES (Dagbladet): Halvnorske Renée Zellweger har lyst til å komme til en norsk filmfestival, men nå er det først og fremst forberedelsene til Oscar-utdelingen som opptar henne. Denne gangen skal hun ikke være på do når hun skal på scenen.

For det var der Renée var da Hugh Grant ville gi henne Golden Globe-prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komedie i januar. Den britiske skuespilleren, som spiller mot Renée i den aktuelle «Bridget Jones's Diary», visste at Zellweger var til stede på utdelingen, men hun var forsvunnet da han annonserte at hun hadde fått sin første Golden Globe-pris.

Etter noen minutter kom Zellweger løpende inn i salen - til stor latter og applaus fra publikum. Selveste «Nurse Betty» var på do.

Gruer seg

- Ikke noe er overlatt til tilfeldighetene når du skal dele ut en Oscar, så det er mange som passer på meg og sørger for at jeg er der jeg skal være, sier Renée Zellweger til Dagbladet.

Hun legger til at hun gruer seg litt til utdelingen av filmverdens viktigste filmpris, for hun synes det er ekkelt å stå på en scene myse inn i en skjerm der du knapt ser hva som står.

Uoppfordret snakker hun om sine norske og sveitsiske røtter, og at hun nå håper å få tid til å feriere i Europa.

Vil se badet i Halden

- Jeg ville elsket å være til stede på en norsk filmfestival. Hvis det blir noe av Hollywood-streiken, har jeg nok av tid. Jeg håper jeg får mer tid til å reise i Norge og Sveits.

- Jeg er nysgjerrig på det nye badet til tante Eldbjørg og onkel Leif i Halden, smiler Renée.