Renstemt vokalklang

Fortrolig musikk i uvante harmonier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mitsuko Uchida, klaver

Autoritativt og følsomt. Nordic Voices Stilsikkert.

CD: Denne gang har Trio Mediæval beveget seg bort fra middelalderrepertoaret, og gitt seg folketonene i vold. Det vekker store forventninger, etter at vi ved tidligere anledninger har hørt dem presentere biter av det på konsert. I kveld lanserer de den nye cd-en på ECM live under Ultima, i Kulturkirken Jakob.

Fortsatt er det den homogene vokalklangen som skiller dem fra alle andre med det samme repertoaret på plakaten. Klangen – og slagverket til Birger Mistereggen. Det er til gjengjeld et funn. Han tar for seg av trommer og munnharpe, men er kresen i valget av virkemidler, lesser ikke folketonene ned med fremmed gods. Snarere kan vi si at han aksentuerer de musikalske poengene, løfter dem fram og fordyper dem, på en måte som musikken og framføringene vinner på.

Hva så med det vokale? På den breie presentasjonen av Trio Mediæval under Festspillene i Bergen, påtalte flere at uttrykksspektret tenderte mot å bli for smalt. I folketoneutvalget merkes det i rendyrkingen av den homogene klangen, som nesten fungerer som stilisering. På mange måter er det en lise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer