Reprise-jul med Vidar

I «Ukeslutt» fikk Jan Simonsen julekort fra venner og «fiender». Hos Amalie i Barne-tv var det nissefest. Og Vidar Lønn-Arnesen lagde ribbe da capo - uten Ingrid Espelid Hovig. Sannelig ble det jul i NRK i år også.

Lille julaften bød på en artikkel her i avisa om førtidspensjonering av en rekke eldre medarbeidere, kringkastingsfolk som har nådd den fantastiske alder av 61 år og derfor får en sluttpakke i julegave av NRK-sjef Einar Førde. Som selv skal slutte, og som har gått oppsiktsvekkende fri fra kritiske bemerkninger rundt det faktum at han har ledet en av landets viktigste kulturinstitusjoner inn i en krise selv ikke julenissen kan hjelpe den ut av.

Like blid

Men julaften er neppe tid og sted for å ta et oppgjør med NRK-ledelsens disposisjoner, så denne rapportør lar det her og nå bli med forbauselsen. Dessuten ser det ut til at framtidige trusler om sluttpakker ikke biter på humøret til folk som Vidar Lønn-Arnesen. Selv om han og Per Husby stekte spareribbe i går kveld og unnlot å belaste institusjonen med en dyr og tungrodd studioproduksjon.

- Dette blir et annerledes «Da capo» på lille julaften, sa Vidar. Og befant seg på restaurant Gamle Raadhus i Oslo. Hvor restauratør Arne Sunde var ribbekonsulent og pinnekjøttekspert og fikk god PR for sitt etablissement.

Budsjettvennlig

Underholdningen for øvrig ble ivaretatt av studioklipp fra tidligere sendinger. Og med dette budsjettvennlige grepet gjorde Lønn-Arnesen ufortrødent som før: la julenøtter og dadler i en skål og ga hele folket det samme tilbudet på kvelden før kvelden, i slike doser som vi ynder å få det her til lands.

TV2 lot Nadia Hasnaoui bla i sine underholdningsprogram fra året som gikk. Og demonstrerte at TV-stasjonen er yngre av år. Når og hvis TV2 kommer like langt som NRK, får vi se noen underlige dakapoer.