«Reprise» nominert til Bergmans debutpris

Vinneren får en stein.

«Reprise» og Joachim Trier er som en av fem nominert til Ingmar Bergmans debutpris, som deles ut for første gang på filmfestivalen i Göteborg i februar.

Prisen - som heter International Ingmar Bergman Debut Award - skal ifølge Bergman være «en oppmuntring til unge filmskapere om å stelle med viktige spørsmål i en tid der filmverdenen mest av alt har begynt å ligne en slakte- og horeribransje», skriver TT Spektra.

Det er første gang prisen deles ut, og det er den legendariske regissøren selv som sammen med en internasjonal jury - der filmskapere som Agnieszka Holland og Jafar Panahi og filmprofessorer som Maaret Koskinen og Stephen Ujlaki sitter - skal plukke ut en vinner.

Og det må ifølge statuttene være en debutant som i sin film «behandler en i vid forstand eksistensiell tematikk og som har et dynamisk eller eksperimentelt forhold til de filmiske uttrykksmidlene».

Trier er nominert sammen med britiske Andrea Arnold for filmen «Red Road» (som vant juryprisen i Cannes i år), tsjekkiske Marta Nováková for «Marta», russiske Boris Khlebnikov for «Free Floating» og ungarske Ágnes Kocsis for «Fresh Air».

Prisvinneren får en ukes besøk på «Bergman-øya» Fårö under Bergmanuken sommeren 2007 samt en stein fra Ingmar Bergmans private strand.

(NTB)

NOMINERT: Regissør Joachim Trier er nominert til Ingmar Bergmans debutpris for «Reprise». Her står han sammen med hovedrolleinnhaver Victoria Winge. Foto: SCANPIX
NOMINERT: Regissør Joachim Trier er nominert til Ingmar Bergmans debutpris for «Reprise». Her står han sammen med hovedrolleinnhaver Victoria Winge. Foto: SCANPIX Vis mer
HAR VUNNET FØR: Joachim Trier stakk av med regissørprisen under filmfestivalen Karlovy Vary i juli i år.