Reprise-quiz

Her er svarene på Reprise-spørsmålene.

Spørsmål 1. Ja, på en måte. Fred Perry var og er Joachim Triers favorittklesmerke, på grunn av dets tidløshet. Samtidig er merket, som Anders Danielsen Lie sier, «veldig typisk for den gjengen der». Å gå i Lacoste-antrekk, derimot, er ifølge Danielsen Lie «ikke helt god latin … da må det i så fall være noe helt mørkt».


Spørsmål 2.
Det var en in-joke.


Spørsmål 3.
Anders Borchgrevink heter han, og spilte hovedrollen i Wam og Vennerøds comebackfilm «Lakki – Gutten som ville fly» i 1992. Joachim Trier mener han er «en av Norges fineste barneskuespillere».


Spørsmål 4.
Denne er vrien. Mens hans offentlige framtoning virker å være modellert på Kjell Askildsen og/eller nå avdøde Tor Ulven, er det ingen gitt å vite hvordan prosaen til Sten Egil Dahl så ut. På en filmfestival ble Joachim Trier riktig nok oppsøkt av en polsk journalist som hevdet å ha lest flere bøker av Sten Egil Dahl, og likte det han hadde lest. Joachim Trier opplyste at Sten Egil Dahl er en fiktiv person. Journalisten sto på sitt. Der står saken.


Spørsmål 5.
Joachim Trier. Han har foreløpig bare en venn i vennekretsen, forfatteren Bjarte Breiteig, hvis tidlige karriere og vennskap med forfatterkollegaen Pål Gitmark Eriksen var en inspirasjon for Trier i framstillingen av forholdet mellom Philip Reisnes og Erik Høiaas. Breiteig var i tillegg en av flere manuskonsulenter og rådgivere for filmen.

Spørsmål 6.
Nei, men til Erik Høiaas’ forsvar var det ikke han som skulle formulere det absolutte språk, «språket som griper hver eneste nyanse i verden», men romanfiguren hans.


Spørsmål  7.
Jeg har siden lest i alle fall deler av «Slik talte Zarathustra» av Friedrich Nietzsche og vet at Zarathustra var en iransk profet som levde ute i skogen, men må fortsatt si: Pass.

SPØRSMÅL OG SVAR: Reprise reiser mange spørsmål. Her får du svar på noen av dem.