Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Reprise-regissøren hottest på Sundance

Og «Fritt Vilt» vist for internasjonalt publikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det har gått veldig fint. De lo av det som skulle være morsomt, og skvatt og skrek når det skulle være skummelt, sier «Fritt Vilt»-regissør Roar Uthaug.

I går ble filmen hans vist for første gang for et internasjonalt publikum. Det skjedde i en fullsatt sal på Slamdance-festivalen, en liten, uavhengig filmfestival som går parallellt med storebror Sundance i Park City i Utah, USA.

- Det var gøy at de likte filmen, sier Uthaug nøkternt.

Riksdekkende radio

Stine Oppegård, utenlandsansvarlig hos Norsk Filminstitutt, er mindre tilbakeholden.

- Det gikk kjempebra! Det var så bra stemning og trøkk at publisisten vår sa han nesten burde ha satt opp en visning til. Nå blir det å smi mens jernet er varmt, sier hun.

Roar Uthaug har blitt intervjuet av det amerikanske filmmagasinet Fangoria. Oppegård forteller dessuten at David D\'Arcy, filmreporter for den riksdekkende radiostasjonen NPR, har sett filmen og forsøker å få til et intervju med Uthaug.

- D\'Arcy var helt i fyr og flamme! Hvis intervjuet blir noe av, når det ut til radiolyttere over hele USA, sier hun.

ETTERSPURT: Reprise-regissør Joachim Trier er etterspurt på Sundance-festivalen. Foto: Fra filmen
ETTERSPURT: Reprise-regissør Joachim Trier er etterspurt på Sundance-festivalen. Foto: Fra filmen Vis mer

Trier er etterspurt

Hun har ansvaret for visningene av «Fritt Vilt» og «Reprise» i Utah denne uka. Sistnevnte står på festivalprogrammet til Sundance, Robert Redfords prestisjefestival, og har hittil hatt tre visninger. På den første visningen var salen helt fullstappet.

- Joachim Trier («Reprise»-regissør, journ.anm.) er veldig etterspurt. Flere har sagt at han er den hotteste regissøren her, og det er mange som er ute etter ham. Det er godt at han har med seg en egen agent, sier Oppegård.

Sundance Channel har valgt ut Trier som en av fem regissører de lager et eget TV-program om, og har fulgt ham rundt på festivalen.

Med i programmet blir også et lite intervju med Petr Lom, regissør for den norske dokumentarfilmen «On a tightrope», som deltar i konkurranseprogrammet på Sundance-festivalen. «On a tightrope» har foreløpig hatt én visning, med fullsatt sal.

Ingen avtaler ennå

Roar Uthaug tror festivaldeltakelsen er nyttig med tanke på å få solgt filmen til utlandet.

- Det betyr mer oppmerksomhet i medier og bransjen. Vi har ikke gjort noen konkrete avtaler her ennå, men vi hadde en markedsvisning av filmen i Los Angeles i november, og mange distributører var interesserte, så noe blir det nok, sier han.

- Men jeg vet ikke ennå om filmen vil komme på DVD eller på kino. Det siste er nok ganske vanskelig for utenlandske filmer i USA.

GODT MOTTATT: "Fritt vilt" ble vist for internasjonalt publikum for første gang i går, og salen var fullsatt.
FORNØYD: Roar Uthaug er fornøyd med Slamdance-deltakelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!