Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Resett klaget inn til PFU for muslimhets

Prisbelønt spaltist og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali har klaget inn nettstedet Resett for det hun mener er brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten.

KLAGET TIL PFU: Sumaya Jirde Ali (20) har allerede rukket å bli en markant stemme i norsk samfunnsdebatt. Nå har hun klaget inn nettstedet Resett for personlig sjikane og muslimhets. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KLAGET TIL PFU: Sumaya Jirde Ali (20) har allerede rukket å bli en markant stemme i norsk samfunnsdebatt. Nå har hun klaget inn nettstedet Resett for personlig sjikane og muslimhets. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et anonymt innlegg som ble lagt ut på Resetts sider lørdag, signert «Mumler Gåsegg», anklages den 20 år gamle norsksomalieren fra Bodø blant annet for å være «et hatsk PK-smykke (politisk korrekt, red.anm.) med snevert utsyn» som er opptatt av å «klekke ut provokasjoner, som vil få det norske folk til å hate seg selv enda mer».

Også muslimer som gruppe blir utsatt for verbale angrep i innlegget.

Til NTB sier Jirde Ali at hun har mottatt hets og sjikane som følge av artikkelen. Fra før er hun tvunget til å gå med voldsalarm.

Søndag klaget hun Resett inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på blant annet punktet om beskyttelse av enkeltmennesker og grupper mot overgrep, på punktene om å vise saklighet, omtanke og respekt og for ikke å rette feilaktige opplysninger.

– Resett modererer ikke eget kommentarfelt, folk har skrevet grovt om meg i anonyme kommentarer, heter det i klagen til Pressens Faglige Utvalg.

Resett har tidligere vakt reaksjoner i Presse-Norge, især da det ble kjent at nettstedet skal ha tilbudt en 26-åring 400.000 kroner for pikante opplysninger om kulturminister Trine Skei Grande. I Vær varsom-plakaten advares det kraftig mot betalingsjournalistikk.

Sumaya Jirde Ali fikk i januar Zola-prisen for sivilt mot. Hun kom til Norge fra Somalia som seksåring og vokste opp i Bodø, der hun i fjor ble kåret til Årets bodøværing.

(NTB)​​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!