Marokko-drapene

Resett: Makabert bilde lå ute i fem timer

- Dette innlegget skal definitivt ikke være der, sier redaktør Helge Lurås.

STERKE REAKSJONER: Både i Danmark og Norge var reaksjonene sterke etter at Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept før jul. Her fra København. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / NTB Scanpix
STERKE REAKSJONER: Både i Danmark og Norge var reaksjonene sterke etter at Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept før jul. Her fra København. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Resett søker å skape et bredere rom for debatt i Norge og vil belyse nye sider av samfunnet.»

Slik omtaler ytre-høyre-nettstedet Resett seg selv på Twitter. På Resett.no står det at «Resett følger Vær varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Resett-plakaten».

I kommentarfeltet tilhørende en NTB-sak om Marokko-drapene publiserte en anonym Resett-bruker, som jevnlig kommenterer innlegg og saker på Resett.no, onsdag et bilde av det som skal være de to avdøde kvinnene Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen etter at de var blitt drept.

«Drøyt å vise uten advarsel først ...», har en leser kommentert.

Forhåndsmoderer

Klokka 11.30 onsdag formiddag er kommentaren slettet. Innlegget besto av et større bilde som igjen inneholdt flere bilder og tekst. «Dette er det som skjer når du promoterer multikulturisme og lar døtrene dine dra til muslimske land», lød teksten.

Bildet lå ute i over fem timer og ble ikke slettet før Dagbladet tok kontakt med Resett ved 11.15-tida. Saken ble publisert klokka 06.11.

Resett opplyser på sine hjemmesider om at «kommentarfeltet forhåndsmodereres»: «Det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Modereringen foregår i normalt mellom kl. 7.30 og 23.30», informerer de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer