Resett-skribent sparket

Det tok bare noen timer fra TV 2 skrev om Erling Marthinsens endring av profilbilde 22. juli til han mistet jobben.

- LESTE BOK: Erling Marthinsen skriver at det var en ren tilfeldighet at han endret profilbildet på Facebook til en tempelridder 22. juli. - Jeg hadde lest ferdig en bok, skriver han. Skjermdump fra Facebook
- LESTE BOK: Erling Marthinsen skriver at det var en ren tilfeldighet at han endret profilbildet på Facebook til en tempelridder 22. juli. - Jeg hadde lest ferdig en bok, skriver han. Skjermdump fra Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skribent Erling Marthinsen i Resett har fått sparken etter at han endret profilbildet på Facebook til en tempelridder 22. juli. Det skriver nettstedet i en pressemelding.

«En dag i juli hadde jeg avsluttet en bok om tempelriddernes historie. I den sammenheng endret jeg mitt profilbilde på Facebook til et tilfeldig bilde jeg fant på Facebook», skriver Marthinsen selv på Facebook.

«Bildet var av en tempelridder. Morgenen 1. august ble jeg gjort oppmerksom på at jeg hadde endret mitt bilde den 22. juli. Jeg forsto umiddelbart hvorfor dette var problematisk, og slettet profilbildet. Det problematiske ligger selvsagt i at terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik fantaserte om at han tilhørte en lignende orden. Selvsagt er det ingen forbindelse mellom ABB og en katolsk organisasjon som ble utslettet tidlig på 1300-tallet. Men med tanke på datoen innså jeg raskt at jeg hadde gjort en gedigen tabbe», fortsetter Resett-skribenten.

Sparket

Marthinsen skriver at han tar fullstendig avstand fra Anders Behring Breiviks tanker og ideer.

«Konsekvensene for meg personlig blir store. Jeg mister jobben og inntektsgrunnlaget mitt på dagen. Jeg bebreider ikke Lurås og Resett for avgjørelsen. I dagens klima er det umulig å trå feil», avslutter Marthinsen.

Det var TV 2 som tidligere i dag meldte at Marthinsen byttet profilbildet 22. juli. Koblingen har gjort at mange har reagert sterkt, blant annet Eskil Pedersen som var AUF-leder i 2011.

- Jeg har tenkt på dette i hele dag. Jeg forstår ikke hvordan man kan være så ussel, skriver Pedersen på Facebook.

- Tvilen vil bestå

Resett-sjef Helge Lurås skriver i en pressemeldingen at mange vil slite med å tro på at endringen av profilbildet 22. juli var en tilfeldighet.

- Jeg kjenner Erling og vil gjerne tro ham på at det hele var en tilfeldighet. Men tvilen vil bestå hos mange, og det er svært viktig for Resett å ta fullstendig avstand Breiviks terroraksjon og alle andre ekstremister. For å rydde enhver tvil av veien om hvordan Resett stiller seg til 22. juli, har jeg etter samtale med Erling Marthinsen kommet frem til at vi avslutter samarbeidet med umiddelbar effekt, skriver Lurås.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer