Resett-skribent sparket

Det tok bare noen timer fra TV 2 skrev om Erling Marthinsens endring av profilbilde 22. juli til han mistet jobben.

- LESTE BOK: Erling Marthinsen skriver at det var en ren tilfeldighet at han endret profilbildet på Facebook til en tempelridder 22. juli. - Jeg hadde lest ferdig en bok, skriver han. Skjermdump fra Facebook
- LESTE BOK: Erling Marthinsen skriver at det var en ren tilfeldighet at han endret profilbildet på Facebook til en tempelridder 22. juli. - Jeg hadde lest ferdig en bok, skriver han. Skjermdump fra Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skribent Erling Marthinsen i Resett har fått sparken etter at han endret profilbildet på Facebook til en tempelridder 22. juli. Det skriver nettstedet i en pressemelding.

«En dag i juli hadde jeg avsluttet en bok om tempelriddernes historie. I den sammenheng endret jeg mitt profilbilde på Facebook til et tilfeldig bilde jeg fant på Facebook», skriver Marthinsen selv på Facebook.

«Bildet var av en tempelridder. Morgenen 1. august ble jeg gjort oppmerksom på at jeg hadde endret mitt bilde den 22. juli. Jeg forsto umiddelbart hvorfor dette var problematisk, og slettet profilbildet. Det problematiske ligger selvsagt i at terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik fantaserte om at han tilhørte en lignende orden. Selvsagt er det ingen forbindelse mellom ABB og en katolsk organisasjon som ble utslettet tidlig på 1300-tallet. Men med tanke på datoen innså jeg raskt at jeg hadde gjort en gedigen tabbe», fortsetter Resett-skribenten.

Sparket

Marthinsen skriver at han tar fullstendig avstand fra Anders Behring Breiviks tanker og ideer.

«Konsekvensene for meg personlig blir store. Jeg mister jobben og inntektsgrunnlaget mitt på dagen. Jeg bebreider ikke Lurås og Resett for avgjørelsen. I dagens klima er det umulig å trå feil», avslutter Marthinsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer