Resett

Resett utestenges fra PFU: - Var som forventet

Pressens Faglige Utvalg vil ikke behandle klager på nettsteder som Resett, HRS, Radikal Portal, og blogger.

IKKE OVERRASKET: Helge Lurås, redaktør i Resett, sier han ikke er overasket over at Pressens Faglige Utvalg ikke vil behandle klager på Resett og andre medier som ikke er medlem av noen presseorganisasjoner. FOTO: NTB Scanpix
IKKE OVERRASKET: Helge Lurås, redaktør i Resett, sier han ikke er overasket over at Pressens Faglige Utvalg ikke vil behandle klager på Resett og andre medier som ikke er medlem av noen presseorganisasjoner. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har lenge pågått en diskusjon om hvilke medier som kan klages inn til pressens egen selvdømmeordening, Pressens Faglige Utvalg (PFU), etter at flere alternative medier er blitt klaget inn.

I dag bestemte styret i Norsk Presseforbund at medier må være medlem av en av medieorganisasjonene, for at PFU skal behandle klager mot dem.

Det betyr at nettsteder som Resett, HRS og Radikal Portal, i tillegg til blogger, fra nå av holdes utenfor PFU, skriver fagbladet Journalisten. Disse er i dag ikke medlem av en presseorganisasjon.

Diskusjonen har blant annet gått på at alternative nettsteder, som i realiteten ikke følger de presseetiske reglene i Vær Varsom Plakaten, «låner» av de tradisjonelle medienes troverdighet, ved å si at de følger disse etiske reglene.

Saken var også oppe i styret i november. Da stod det i sakspapirene at Norsk Presseforbund stadig oftere opplever «at vi mottar klager til PFU på medier som ikke er tilknyttet Presseforbundet, men som publiserer innhold som kan ligne på journalistikk», skriver Medier24.

Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund, sier at dette er et bakteppe til at de vedtok at kun medier som medlem kan klagebehandles i PFU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer