Respect the rock

Limsatanrock og helikopter-riff fra helvete tar over landet de neste dagene, når Gluecifer og Hellacopters skal spille i fire norske byer.

Mange mener at en hetere dobbeltdose rock skal du lete lenge etter - i alle fall her i det kalde nord. Dette er to av toppnavnene på lista, når det snakkes om den nye bølgen av skandinavisk rock.

Den ultimate rockekonserten

De neste dagene deler norske Gluecifer og svenske Hellacopters scene i fire norske byer. Gutta i de to banda er gode kompiser og lovpriser hverandres musikk. Vennskapet har også tidligere resultert i plata «Respect the Rock».

Våre egne intensiv-rockere i Gluecifer er i år aktuelle med albumet «Basement apes», som fikk en femmer i Dagbladet. «Det funker som et helvete...», mente anmelder, og gledet seg over at bandets velkjente live-energi endelig var overført til plate.

Svensk luftgitar

<> Linker <> Gluecifer hjemmeside
Anmeldelse «Basement Apes»
Hellacopters hjemmeside
Anmeldelse «Cream og the Crap! Collected Non-Album Works - Volume 1»
Anmeldelse «By The Grace Of God»

Hellacopters gjestet Oslo seinest i sommer, under Kalas-turnéen. Da hadde de vinterens album «Crem Of the Crap» med seg i gitarkofferten, en plate som ble tildelt en femmer i dagbladet, på tross av å være en b-sidesamling.

Siden den gang har de kommet med ny skive. Den blodferske «By The Grace Of God» ble av dagbladets anmelder hyllet som «årets luftgitarskive», og også den fikk kastet en femmer etter seg.

Er du klar for ekte rocke-estetikk, stammehyl og bredbeint ballerock? Merk av en av de neste dagene, og reis til en by nær deg hvor konserten er spikra.

<> Konsertliste <>FORSIDEDRØM?</B> Gluecifer har skapt seg et navn i utlandet som en del av den nye skandinaviske rocken. De har også turnert med Motörhead. Nå har de med seg svenske Hellakopters til fire norske byer.