Respekten for den redaksjonelle frihet

MEDIEEIERSKAP: Edda Media vil reagere klart og tydelig dersom redaktørenes uavhengighet blir truet i vårt selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PROFESSOR I JOURNALISTIKK Rune Ottosen, konkluderer i en kronikk i Dagbladet 27.januar med at prinsippene i Redaktørplakaten snarest mulig må lovfestes. For å underbygge kravet peker han på forhold rundt tidligere Orkla Media, nåværende Edda Media, og det norske mediekonsernets publisistiske prinsipper og plattform.

Ottosen mer enn antyder at våre publisistiske prinsipper har spilt fallitt og ikke har bestått lakmustesten. Han utfordrer Edda Medias ledelse og meg personlig, som ansvarlig for håndhevelsen av disse prinsippene, om å følge opp vår egen publisistiske erklæring i klar tale.

Det gjør vi gjerne.

Men først er det behov for å klargjøre både hva prinsippene i Redaktørplakaten og vårt eget publisistiske charter består i.

I REDAKTØRPLAKATEN heter det at «en redaktør skal alltid ha pressen ideelle mål for øye», at redaktøren skal «ha en fri og uavhengig ledelse av redaksjonen og full frihet til å forme mediets meninger», samt at redaktøren «leder og har ansvaret for sine medarbeideres virksomhet».

I Edda Medias publisistiske charter forplikter vi oss til å forsvare pressefriheten ved blant annet å respektere den frie journalistikkens grunnprinsipper og redaktørens uavhengighet. «Verken offentlige myndigheter, eiere, annonsører eller noen annen interessegrupper har rett til å gripe inn i denne», heter det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer