Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Respektløst av Marlin

I to år har Tromsø kommune forsøkt å overrekke Lene Marlin en hederspris, men popstjerna har ikke tatt imot. - Respektløst, mener Jørn Hoel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lene vil ta imot hedersprisen

Lene Marlin var artisten fra det høye nord som gjorde supersuksess med debutplata «Playing My Game». Etter supersalg og tildeling av priser fra både inn- og utland, ville hjembyen Tromsø også hedre ungjenta. I 1999 ble det derfor bestemt at stjerneskuddet skulle få kommunens første hederspris.

Ingen svar

To ganger har Marlin blitt formelt invitert til høytidelig prisoverrekkelse, i tillegg til flere forsøk på å få til en «minnelig» ordning. Så langt har ikke Lene Marlin svart på invitasjonene, langt mindre tatt imot prisen.

Nå reagerer Tromsø-kjendisene. Jørn Hoel mener Lene Marlin utviser mangel på respekt for hjembyen ettersom hun i løpet av to år ikke har funnet anledning til å ta imot kommunens hederspris, melder VG.

- En hederspris, spesielt fra hjembyen, er noe man får fordi man betyr noe for noen. Nå kjenner jeg ikke årsaken til at hun har unnlatt å hente den, men i utgangspunktet virker det respektløst, sier Hoel til avisa.

Bransjekollega Hoel kan ikke skjønne at Lene Marlin skal ha det for travelt til å komme til Tromsø for å ta imot hedersprisen, og mener den unge stjerna gir et dårlig signal til andre. Ifølge Hoel er det nærmiljøet som gjør deg til det du er, og advarer mot å ta for lett på sin bakgrunn.

- Når man slår gjennom er det imidlertid lett å glemme veldig mye, sier han til VG.

Siste forsøk

Nå skal Tromsø kommune gjøre et siste forsøk på å overrekke utmerkelsen til Lene Marlin personlig. Hun vil bli invitert til kommunestyremøtet i desember for å få overrakt hedersprisen, som er en tredimensjonal sølvstatuett. Dersom det heller ikke denne gangen lykkes i å få Marlin hjem for å hente prisen, vil den bli sendt henne i posten.

- Det er jo litt trist. Vi skulle gjerne gitt henne 100 prosent honnør, sier leder av kulturpriskomiteen, Kåre Sørensen.

En av Marlins managere sier til VG at han ikke kjenner til at Lene Marlin har planer om å dra hjem til Tromsø i desember. Han presiserer at hun bor i Oslo, hvor hun jobber med sin nye plateutgivelse.

Hele Norges coronakart