Ressurser til Økokrim

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RESSURSER

til bekjempelse av økonomisk kriminalitet er et tema i flere media for tiden. Bl.a. hadde Dagbladet et oppslag om dette 26. mars under tittelen «Politisk storm rundt Økokrim». Dagen før var førsteoppslaget i NRK Dagsnytt at bevoktning av ambassader koster mer enn Økokrims budsjett for inneværende år. I Dagsnytt atten samme dag diskuterte jeg Økokrims ressurssituasjon med adv. Cato Schiøtz.

Det er riktig at Økokrim har mye å gjøre for tiden. Men det er ikke riktig, slik NRK vil ha det til, at jeg er opprørt over budsjettildelingen til Økokrim og mener at politikerne ikke tar økonomisk kriminalitet på alvor. Jeg aksepterer at budsjettsituasjonen er trang og skal styre Økokrim med det budsjettet jeg har fått. Det er fullt mulig å få til mye god kriminalitetsbekjempelse med de tildelte midlene.

Hensikten med min deltakelse i debatten har ikke vært å syte over det tildelte budsjettet, men å løfte blikket litt og se framover, og i den forbindelse understreke behovet for at innsatsen mot økonomisk kriminalitet ikke svekkes. Ikke minst viste debatten med adv. Schiøtz at det er behov for å fastholde dette. Hans oppfatning er, nokså oppsiktsvekkende, at Økokrim får for mye ressurser og at bekjempelse av økonomisk kriminalitet egentlig ikke er så viktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer