TILBAKE: Originalhodet til denne skulpturen har dukket opp igjen etter at erstatningen vekket oppsikt verden over. Foto: The Canadian Press/Gino Donato/NTB Scanpix
TILBAKE: Originalhodet til denne skulpturen har dukket opp igjen etter at erstatningen vekket oppsikt verden over. Foto: The Canadian Press/Gino Donato/NTB ScanpixVis mer

Restaureringen gikk verden rundt - nå har originalhodet dukket opp igjen

Det kanadiske jesusbarnet kan snart gjenoppstå.

(Dagbladet): Da hodet på jesusbarnet regelrett ble saget av og stjålet utenfor en kirke i den kanadiske byen Sudbury, forsøkte menigheten seg med en erstatning fra en lokal kunstner.

Kunstneren satte i gang arbeidet, men skulle bare sette på en midlertidig erstatning i et helt annet materiale mens selve erstatningen ble laget. Det noe uheldige resultatet har ikke overraskende gått verden rundt de siste dagene.

Nå har en mulig angrende synder levert tilbake det opprinnelige hodet, melder The Guardian. En ikke navngitt kvinne skal ha gitt det avsagde hodet tilbake til kirken.

Prest Gerard Lajeunesse forteller lokalavisa Sudbury.com at menigheten nå bare er takknemlig for at hodet er tilbake i riktige hender, noe han mener er takket være all oppmerksomheten de siste dagene. Hodet har tross alt vært borte i snart ett år.

- Det er en lykkelig slutt på en ganske sprø uke, og viser at internett kan være til hjelp iblant, sier presten.

Skulpturen har på rekordtid blitt et delingsfenomen i ulike manipulerte varianter. Blant annet Instagram-kontoen «Temporaryjesushead» forsøker å oppsummere alle bruksområdene hodet har fått på nettet.

Et bilde publisert av @temporaryjesushead

Skulpturfadesen i Canada har utløst naturlige sammenlikninger til en annen Jesus-restaurering med like hysterisk resultat. Den spanske historien om «Ecce Homo»-maleriet har blitt gullstandarden for restaureringsfiaskoer: I 2012 gikk det helt galt da en kvinne i 80-årene prøvde å reparere slitasjen på et hundre år gammelt Jesus-maleri.

RESTAURERING: Elias Garcia Martinez' maleri «Ecce Homo» før og etter restaurering. Foto: AFP
RESTAURERING: Elias Garcia Martinez' maleri «Ecce Homo» før og etter restaurering. Foto: AFP Vis mer