OMDISKUTERT: Flere mener det nye hodet til jesusbarnet på statuen utenfor Ste Anne des Pins katholske kirke ligner på Maggie Simpson. FOTO: Gino Donato/The Canadian Press via AP
OMDISKUTERT: Flere mener det nye hodet til jesusbarnet på statuen utenfor Ste Anne des Pins katholske kirke ligner på Maggie Simpson. FOTO: Gino Donato/The Canadian Press via APVis mer

Restaurert statue av jesusbarnet skaper oppstandelse - Sammenlignes med «Maggie Simpson»

Det nye hodet til Jesus får folk til å sperre opp øynene. 

(Dagbladet): En håndlaget terracotta-skulptur av jesusbarnets hode har skapt oppstandelse i Canada, etter at en velmenende kunstner tilbød seg å restaurere den ødelagte statuen av jomfru Maria og jesusbarnet.

Enkelte mener statuen ligner på «Maggie Simpson» fra «The Simpsons», mens andre sammenligner den med restaureringen av Jesus-maleriet «Ecce Homo», som er blitt omtalt som tidenes kunst-tabbe, skriver The Guardian.

I nesten et tiår har den hvite steinstatuen av jomfru Maria og jesusbarnet stått utenfor Ste Anne des Pins katholske kirke i Sudbury i Canada. Men flere ganger har den har blitt ødelagt av vandaler, som har latt hodet til jesusbarnet ligge på bakken ved siden av.

For et år siden ble hodet igjen fjernet, og denne gangen tok vandalene hodet med seg.

Kunstneren: - Priviligert

Etter at statuen hadde stått ødelagt i noen måneder tok den lokale kunstneren Heather Wise kontakt med presten i kirken, Gérard Lajeunesse, og tilbød seg å lage et nytt hode til jesusbarnet.

Wise forteller til avisen Sudbury at hun hadde lært å lage skulpturer på den lokale høyskolen, men at hun aldri hadde laget skulpturer i stein før. Hun følte likevel at hun måtte gjøre sitt for å hjelpe, og laget et midlertidig hode av leire.

- Jeg er priviligert og begeistret over å kunne gjøre dette. Å lage en statue av jesusbarnet for en kirke er en ære for hele min kunstkarriere, sier hun til Sudbury.

Wise sier likevel at hun antakelig vil søke hjelp fra lokale selskaper som jobber med stein før hun fortsetter, og sier hun regner med å kunne bytte ut leirehodet med et permanent hode i stein denne våren.

SAMMENLIGNES: Flere har sammenlignet statuen med restaureringen av maleriet «Ecce Homo». Bildet til høyre viser det skandaløse resultatet av en gammel dames forsøk på å restaurere maleriet. FOTO: AFP / NTB Scanpix
SAMMENLIGNES: Flere har sammenlignet statuen med restaureringen av maleriet «Ecce Homo». Bildet til høyre viser det skandaløse resultatet av en gammel dames forsøk på å restaurere maleriet. FOTO: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Er takknemlig

Prest Gérard Lajeunesse sier til CBA Canada at han forstår vanskelighetene artisten støtte på da hun skulle lage skulpturens hode på nytt.

- Det er ganske sjokkerende å se på på grunn av den store fargekontrasten, sier han.

Til Sudbury sier han også at han er takknemlig for at kunstneren gjør dette, fordi det vil koste opp til 10.000 dollar å erstatte statuen.

- Jeg er veldig takknemlig for at Heather tilbød seg å gjøre dette ut av godheten i hjertet sitt, sier han.