Restemat

Flat nyinnspilling.

FILM: Resirkulering er blitt et moteord de siste åra, men Hollywood drev med det allerede den gang filmen var lydløs. Denne gang er det den tyske «Bella Martha» fra 2002 som blir kjørt gjennom kverna i drømmefabrikken. Ut kommer «Kjærlighet på menyen». Velbekomme.

Kate (Catherine Zeta-Jones) er superstjerne i sitt univers. Hun er en sjefskokk som kan hemmelighetene om hvordan lage den perfekte risotto, tilberede uimotståelige vaktler, eller trylle fram en unik safransaus. Utenfor kjøkkenet er situasjonen en annen. Når det kommer til menneskelige relasjoner, er hun en (u)lykkelig amatør. En tragedie fører til en dramatisk endring i hennes liv, samtidig som et lykketreff i form av en nyansatt kokk, setter følelsene til frøkenen i kok.

Creditlisten er pen, med størrelser som regissør Scott Hicks ("Shine") og komponist Philip Glass bak kamera, og pene og ofte dyktige folk som Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Patricia Clarkson og Abigail Breslin (fra "Little Miss Sunshine") foran. Men selv en hobbykokk vet at gode ingredienser bare begynnelsen. En vellykket rett krever et solid grep om detaljene, uten å miste oversikten.

Aller viktigst er likevel måtehold. Det sies at man aldri kan få for mye av en god ting. Sludder og vås. For mye av en god ting er alltid for mye. «Kjærlighet på menyen» ser ikke verst ut, men avslører seg snart som lite annet enn en oppvarmet søtsuppe så full av sukker at den grenser mot det kvalmende.