Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Rett fra levra:

Resten av regjeringen bør la seg inspirere av «monster»-Sylvi

PÅ KORNET: Endelig en regjering som kaller en spade for en spade. Enig?

«MONSTER»-MINISTER: Da Sylvi Listhaug overtok ansvaret for hele Justis- og beredskapsdepartementet tidligere denne måneden, omtalte hun pedofile overgripere som «monstre» på nettet i forbindelse med et utspill om at hun vil prioritere å bekjempe overgrep mot barn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
«MONSTER»-MINISTER: Da Sylvi Listhaug overtok ansvaret for hele Justis- og beredskapsdepartementet tidligere denne måneden, omtalte hun pedofile overgripere som «monstre» på nettet i forbindelse med et utspill om at hun vil prioritere å bekjempe overgrep mot barn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nytt år, «ny» regjering, ny KJEMPESAK om hva dronningen av Norge, unnskyld dronningen av Nydalen, unnskyld Justis-, beredskaps- og innvandrings-, men ikke integreringsminister Sylvi Listhaug har sagt. Ikke før hadde hun mottatt nytt nøkkelkort med fargestifter til, så var hun igang med aggressiv fargelegging og harde ord. Igjen.

Nå som Frp har sin tredje (for)mann på posten, er det endelig dags for å stoppe monstrene på internettet, ble det meldt. På Facebook kunne man lese at «Pedofile monstre skal tas. Enig?». I Nydalen, det sorte hullet der hvor personvernet ditt forsvinner bit for bit vettu, kaller man en spade for en spade og en overgriper for et monster.

Men hva om flere i den grønnblåe regjeringen skulle te seg slik. Om Sareptas krukke for alvor skulle åpne seg. Kanskje vi da snart ser helseminister Batman Høie og hans nye Robin, tidligere cyberkoordinator og nå eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen, lansere en kampanje mot overvekt med budskapet «Bælfeite skal stoppes før hånda når kakeboksen. Enig?».

Kanskje blir det kommunalminister Monica Mæland som ramler utpå, med at «nå må disse ‘shithole’-kommunene se å slå seg sammen. Enig?». Trist og leit om en tidligere byrådleder i Bergen skal slås av en sunnmøring her. Enig?

Eller kanskje det blir utviklingsminister Nikolai Astrup, Oslo beste-Vests nye ambassadør i regjering etter at Fabian «et spa er et spa» Stang måtte ta sin hatt. For eksempel etter årets ørtende tur i privatjet til en ambassade sør for Sahara.

Og om dannede Nikolai ikke lar seg inspirere, har Høyre heldigvis også andre som kan snakke rett fra levra. Som Jan Tore Sanner.

Oppfølging av Oslo Høyres forslag om fraværsgrense på ungdomsskolen med stortingsmeldingen «Skulkende drittunger må stoppes. Enig?» forventes omgående. Enig?

Den som lever får se. Vi i Dagbladet derimot, ville på vår side selvsagt aldri brukt akkurat de ordene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!