Retningsløs satire

Retningsløs satire med Hollywood.

I én scene i «Cecil B. DeMented» sitter et svimeslått publikum og ser regissørens egen versjon av «Patch Adams» - en lattervekkende uhyrlighet for alle som led seg gjennom denne sørpa med Robin Williams.

John Waters varter opp med mange slike såkalte «in jokes» i filmen om den rabiate geriljaregissøren Cecil B. DeMented (Stephen Dorff), mannen som opererer under slagordet «fuck mainstream» i sitt oppgjør med Hollywood.

Sånn sett lokker mannen fram noen flir, kanskje særlig hos filmentusiaster. Og selv om Waters, kongen av den dårlige smak, har beveget seg bort fra utstrakt bruk av spy og bæsj som rekvisitter, er han jo ikke så lite av en geriljaregissør selv.

Herværende satire om filmstjernen Honey Whitlock (Melanie Griffith), som kidnappes av Cecil og med våpen tvinges til å delta i hans oppglødde filmprosjekt, treffer likevel ikke helt planken med sin noe retningsløse opphopning av påfunn. Store deler av dialogen virker sammenrasket og dermed kraftløs. Det virker som om Waters har gitt alle - blant dem Ricki Lake og Patricia Hearst - frie tøyler under innspillingen, og de har sikkert hatt det morsomt.

For oss andre blir det med enkeltepisodene, men en kreativ og inngrodd fritenker som Waters ønskes bestandig velkommen tilbake.