Vant fire priser: De svenske søstrene i duoen First Aid Kit. Foto: Sigge Klemetz / Stella Pictures.
Vant fire priser: De svenske søstrene i duoen First Aid Kit. Foto: Sigge Klemetz / Stella Pictures.Vis mer

Rett fra prisfest til et utsolgt Sentrum Scene

Ingen vant mer enn First Aid Kit.

(Dagbladet): Søstrene Johanna (22) og Klara Söderberg (20) i duoen First Aid Kit var gårsdagens store vinnere med prisene for Årets Artist, Årets Album, Årets Pop og Beste Låtskrivere under Grammis-utdelingen i Stockholm.

Grammis-prisene tilsvarer den norske Spellemannprisen, eller britenes Grammy Awards.

- Vi har så mye å feire. Det siste året har vært helt makeløst for oss. Det er på tide å feire nå. Vi har ikke gjort det ennå, men nå skal vi gjøre det på ordentlig, sa søstrene til den svenske avisa Expressen i går.

I kveld spiller søstrene for et utsolgt Sentrum Scene i Oslo.

Søstre: First Aid Kit med søstrene Johanna (t.v.) og Klara Söderberg, her under fjorårets Øyafestival i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Søstre: First Aid Kit med søstrene Johanna (t.v.) og Klara Söderberg, her under fjorårets Øyafestival i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Vi må dedisere denne prisen til alle unge jenter som våger å gå sin egen vei og gjøre sin egen greie og ikke lar seg kjøre over av alle idéer om hvordan man skal se ut, sa jentene under prisutdelingen.

First Aid Kit spilte i Norge under fjorårets Øyafestival, og Dagbladets anmelder trillet den gang en femmer på terningen.

Albumet The Lion`s Roar, som ble sluppet i fjor, inneholder kjente låter som The Lion`s Roar og Emmylou. Albumet ble også nevnt av flere av Dagbladets anmeldere når de skulle liste opp sine favorittalbum fra 2012.