KOMMENTARER

Rett i feil lomme

Det skal mer til for å forandre Brasil enn en pamp som blir tatt på fersken for å stjele juniorspillernes medaljer.

KLAR FOR VM:  Presidenten i det brasilianske fotballforbundet (CBF) Jose Maria Marin demonstrerer for Bebeto at han behersker tricksene på Maracana stadion i Rio de Janeiro. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KLAR FOR VM: Presidenten i det brasilianske fotballforbundet (CBF) Jose Maria Marin demonstrerer for Bebeto at han behersker tricksene på Maracana stadion i Rio de Janeiro. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Joda, det var pinlig da TV-kameraene zoomet inn Jose Maria Marin, daværende visepresident i det brasilianske fotballforbundet (CBF), i det han midt under premieseremonien i en regional juniorturnering puttet en av spillernes medaljer i egen lomme. Ansiktet vendt motsatt vei, venstrehånda diskret inn med byttet under den svette, lyseblå skjortekanten og så skulle naskingen egentlig vært trygt gjennomført. Om da ikke kameraene rettet mot ærestribunen hadde fersket Marin denne januardagen i 2012.Det gjorde for øvrig ikke så mye. Brasilianske fotballpamper har stjålet før, og vil stjele igjen. Derfor ble visepresidenten like etter valgt til president i CBF da den mektige forgjengeren Ricardo Teixeria hadde sunket så dypt i den utstrakte korrupsjonen i internasjonal fotball at han ble tvunget til å trekke seg også på hjemmebane.

NÅ ER 79 år gamle Marin selv på vei ut etter en periode preget av besk kritikk mot pengebruken i forbindelse med sommerens VM, men han rekker å innta ærestribunen før ungdommen slipper til i den lille kretsen som kontrollerer denne sporten i Brasil. Der blir det definitivt ikke noe comeback for langt yngre Teixeria. Ricardo sliter tungt om dagen med å forklare hvorfor drøyt 20 millioner kroner plutselig ble satt inn på sparekontoen til hans 10 år gamle datter i forbindelse med at Qatar fikk fotball-VM 2022. Har det noe å gjøre med at presidenten da arrangerte en uvanlig dyr treningskamp mellom Brasil og Qatar, var det et bidrag fordi han samtidig satt i toppledelsen i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) eller kanskje bare en vennetjeneste fra Sandro Rosell? Denne tidligere brasilianske Nike-sjefen hadde tre suksessrike år som president for spanske FC Barcelona, før han ble felt av 350 millioner som manglet i den offisielle salgssummen etter at vidunderet Neymar ble hentet fra Brasil.For det er enda større lommer hos fotballsjefene når TV-kameraene er slått av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer