DEBATT

Debatt: 5G og sikkerhet

Rett og galt om Huawei

Grundige juridiske vurderinger av kinesisk og norsk lov konkluderte nylig med at norske Huawei ikke er forpliktet til å bistå kinesiske myndigheter med informasjon eller å gi adgang til produkter.

INTERNASJONAL: Ja, Huawei ble grunnlagt i Kina, og har fortsatt sitt hovedkontor der. Men vi er like fullt et internasjonalt og multikulturelt selskap med tilhørighet i alle verdensdeler, skriver Huaweis kommunikasjonssjef i Norge. Foto: Chinatopix / AP / NTB Scanpix
INTERNASJONAL: Ja, Huawei ble grunnlagt i Kina, og har fortsatt sitt hovedkontor der. Men vi er like fullt et internasjonalt og multikulturelt selskap med tilhørighet i alle verdensdeler, skriver Huaweis kommunikasjonssjef i Norge. Foto: Chinatopix / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets leder omtaler 11. oktober Huawei og den norske 5G-utbyggingen. Som avisa skriver er det riktig at vi denne gang ble valgt bort av Telia som leverandør til det nye nettet.

Vi hadde selvfølgelig ønsket det annerledes, og mener vi med 60 kommersielle 5G-kontrakter verden over, og ikke minst ti års leveranser på 4G i Norge, har bevist vår posisjon. Men vi respekterer avgjørelsen, og ser fram til at det vil komme nye muligheter med Telia i åra framover. Uansett vil våre ansatte fra over 20 nasjonaliteter på Fornebu jobbe hardt for å ivareta våre øvrige engasjementer med norske partnere og kunder.

Vi er opptatt av rettferdig behandling og at enkeltaktører ikke skal risikere å bli utestengt på bakgrunn av opprinnelsesland. Ja, Huawei ble grunnlagt i Kina og har fortsatt sitt hovedkontor der. Men vi er likefullt et internasjonalt og multikulturelt selskap med tilhørighet i alle verdensdeler. Dagbladet utelater dette perspektivet. For oss er det viktig at nyansene kommer fram.

DBs leder inkluderer to faktafeil: Det er ikke riktig at «Telenor har valgt andre selskaper enn Huawei når de har utviklet sine nye testsentre for 5G-nettverk». Tvert imot er Huawei leverandør til Telenors første 5G-pilotanlegg i Kongsberg, et prosjekt vi er svært stolte over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer