LEDER

Rett og galt, Tetzschner

At Tetzschner har rett én gang, betyr ikke at han har rett hver gang.

NESTLEDER: Michael Tetzschner (H) i Stortinget kontroll- og konstitusjonskomite.
NESTLEDER: Michael Tetzschner (H) i Stortinget kontroll- og konstitusjonskomite. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har utsatt den planlagte Vimpelcom-høringen i seks måneder. Det er åpenbart en riktig avgjørelse, når en høring kunne stå i fare for å ødelegge politiets etterforskning i flere land. Det er grunn til å lure på hvorfor ikke komiteen kom til den konklusjonen selv.

Kontrollhøringen om næringsministerens håndtering av mulig korrupsjon i det delvis Telenor-eide datterselskapet var planlagt til 16. desember. Det er ett år siden Telenor-toppene sist forklarte Stortinget at de ikke hadde noen kjennskap til korrupsjonsanklagene i Usbekistan. Den nye høringen ble vedtatt etter at Monica Mæland i november fikk nye opplysninger fra Telenor-ledelsen, og styreleder Svein Aaser måtte gå. Så lenge Staten er en stor eier, er eierutøvelse en del av statsrådens konstitusjonelle ansvar og derfor komiteens område.

Høyres Michael Tetzschner kritiserte allerede for to uker siden at kontroll- og konstitusjonskomiteen inviterte siktede til høring, både i denne saken og i saken om salgsrotet i Forsvaret. Han sa at Stortinget risikerer å bli både politi, dommer og lovgiver - altså bekle alle roller i maktfordelingsprinsippet som er grunnlaget for vårt demokrati. Nestleder Tetzschner og komitéleder Martin Kolberg var som ofte åpent uenige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer