Rett på pølsefest

2U fra Stavanger danket ut alle i Melodi Grand Prix Junior-finalen. Etterpå feiret Charlot og Joakim seieren på pølsefest sammen med fjorårsvinnerne To Små Karer.

- Du fortjener nesten fri på skolen på mandag! ropte læreren til Joakim Harestad Haukaas (11) da han var nede ved scenekanten og mottok kompisenes hyllest etter at tv-kameraene var slått av i Oslo Spektrum i går.

- Ja, det er det bare du som kan ordne! repliserte Joakim lynraskt.

Oppe på scenen sto en superlykkelig og utmattet Charlot Daysh (11) og tørket en ustoppelig strøm av gledestårer.

SMS-ras

2U var ikke bare yngst i MGP Junior-finalen i går kveld, men også suverent mest populære blant alle tv-seerne.

Joakim og Charlotte fikk soleklart flest SMS- og telefonstemmer med sin egenskrevne låt «Sinnssykt gal forelsket», og slo rockgutta Scholastika fra Asker, den M2M-aktige jenteduoen Spiri2 fra Oslo og bror/søster-kvartetten Hidden Soul fra Nesodden.

Da Joakim slo på mobiltelefonen sin backstage etter å ha gjort unna alle intervjuer og gratulasjonsrunder, tikket det inn over tjue SMS-er umiddelbart. Han og Charlot måtte også skrive autografer før det ble pølsefest sammen med fjorårsvinnerne av MGP Junior, To Små Karer.

Idol-David Pedersen underholdt på årets show.

- Mye bra her. Cold Breeze og Kaja Bremnes skilte seg ut, sier han til Dagbladet.

Men det var 2Us kveld.

Møttes som fireåringer

- «Sinnssykt gal forelsket» var en setning vi bare fant på da vi skrev sangen. Alt går jo an på scenen, sier Charlot og Joakim.

De to går i sjetteklasse på hver sin Stavanger-skole - Joakim på Vaulen og Charlot på Sande - men har sunget sammen i årevis.

De møttes første gang i en barneforestilling da de var bare fire år gamle. Vinnerlåta i går kveld ble skrevet for et halvt år siden.

Men selv om de synger om å være sinnssykt gal forelsket, er de bare gode venner, som det pleier å hete i kjendisverdenen.

- Jeg har kjæreste. Han heter Håkon og bor i Trondheim, forteller Charlot.

Joakim er ikke like åpenhjertig om kjærestestatusen, og drar en god, gammel popstjernefinte:

- Om jeg har kjæreste? Njææi ... det er hemmelig!

SUVERENE: 2U fra Stavanger dro rett på pølsefest med fjorårsvinnerne etter seieren.