Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rett til å kysse den du vil

Annie og Bjarne Melgaard med sensuell homo-lesbefilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På OLs åpningsdag er det ikke bare Idretts-Verdenen som mobiliserer, men også homo- og menneskerettsforkjempere over hele verden.

Nå kommer det norsk-amerikanske kunstprosjektet «Russian Kiss».

Retten til å kysse Norske Anne Lilia Berge Strand, som er kjent under artistnavnet Annie, fikk med seg den anerkjente og kontroversielle kunstner Bjarne Melgaard på

- Det handler om retten til å kysse - uansett legning, sier Annie.

Hun er bosatt i Berlin, mens Melgaard har base i New York. Tidligere i dag ble kortfilmen med Annies musikk ferdig. Den viser over 40 kyssende homofile som kysser hverandre.

Sensuell kortfilm - Bjarme Melgaard har med over 40 statister i filmen, alle er homofile, og de kysser. Det er blitt en veldig sensuell kortfilm. Den er filmet av Richard Kern, som bkant annet har gjort vider ofr Marilyn Manson og Sonic Youth, sier Annie.

Annie ble kjent med Melgaard for et par år siden, da han brukte en låt av henne i et kunstprosjekt.

HOMOFRONTKJEMPER: Bjarne Melgaard med homokyssefilm. Foto: Johannes Worsøe Berg
HOMOFRONTKJEMPER: Bjarne Melgaard med homokyssefilm. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer

- Jeg har lenge fulgt utvikling knyttet til menneskerettigheter i Russland, og den er skremmende. Spesielt hvordan de behandler homofile. Flere av mine venner er homofile, så jeg ønsket å gjøre noe.

«Russian Kiss» I november i fjor tok Annie kontakt med Melgaard, som tente på ideen. Resulatet, «Russian Kiss»,  kan du ser her.

- Bjarne Melgaard er en fantastisk og stor kunster.

- Han kan være ganske ektrem, men har også et sårbar uttrykk. Vi håper at filmen vil spre seg over hele verden, sier Annie.

«To Russie With Love» Annie har også fått med seg Amnestys og Dagbladets homokampanje «To Russie With Love», som tar sikte på å male hele Russland med regnbueflaggets farger.

- Kjempebra. Jeg har vært inne på nettstedet og lagt igjen en liten fargeklatt på det russiske kartet, sier Annie.

Flere remikser av Annie låt er underveis, og «Russian Kiss» får avleggere. Det kommer «African Kiss», «Swedish Kiss», «Norwegian Kiss», «American Kiss» osv, sier Annie.

FELLES ØSTFRONT: - Russland er vårt naboland - det er viktig å si ifra, sier Annie, her sammen med Bjarne Melgaard. Foto: Johannes Worsøe Berg
FELLES ØSTFRONT: - Russland er vårt naboland - det er viktig å si ifra, sier Annie, her sammen med Bjarne Melgaard. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
ENGASJERT: Annie kjemper for homofiles rettigheter. Foto: Sigurd Fandango
ENGASJERT: Annie kjemper for homofiles rettigheter. Foto: Sigurd Fandango Vis mer
Hele Norges coronakart