Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rett til himmels for Christian og A1

Christian Ingebrigtsen i A1 synes livet er uvirkelig om dagen: 23-åringen topper singlelista i England med a-has «Take On Me» og jobber med A1s nye album med sine forbilder i to studioer i Los Angeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har Christian fra Siggerud og hans tre britiske kolleger gjort det a-ha aldri greide: Å gå til topps på singlelista i England med «Take On Me». 15 år etter a-ha.

- Jeg klarer ikke helt å ta det innover meg, medgir Christian Ingebrigtsen der han sitter på terrassen på Grafton hotel ved Sunset Boulevard i Hollywood. Han er i Los Angeles for å lage oppfølgeren til debuten «Here We Come».

Dagbladet møtte Christian Ingebrigtsen i Hollywood i går kveld, norsk tid.

Inspirert av Madonna

- Ideen fikk vi da vi hørte Madonnas tolkning av «American Pie». Vi tenkte: Hvilken hit skal vi tolke? Vi lekte med flere låter og endte til slutt opp med «Take On Me». Det ble en moderne versjon av a-ha-klassikeren. Vi spilte den ikke inn med tanke på at det skulle bli første single, men resultatet ble så bra at vi ikke kunne holde igjen, sier Ingebrigtsen.

A1 har tidligere vært høyt oppe på den prestisjefylte singlelista i England - med både en 3.-, en 5.- og en 6.-plass.

- Viktig døråpner

- Hva betyr førsteplassen for dere?

- Det er nummer én som blir lagt merke til. Nå skal alle radiostasjoner og DJ-er spille den. Både i England og resten av Europa blir vi nå lagt merke til. Den tar av i land der vi ikke har vært. Dette er utvilsomt en ordentlig døråpner for oss, fortsetter han, og legger til at bandet feiret førsteplassen med en middag i Beverly Hills og en handlerunde som ga unge Ingebrigtsen en nyttig erfaring: Det er dyrt å handle i Beverly Hills.

- Hva betyr dette for deg personlig, da?

- Dette er stort. Det er ikke mange norske unge gutter som har gått til topps på singlelista i England. Ekstra artig er det at det er en tolkning av ei låt av mine popforbilder, sier Ingebrigtsen, og ser bemerkelsesverdig avslappet og jordnær ut der han sitter - knapt ett døgn etter han ble vekket av telefonen som kom med beskjeden.

«Take On Me» er for øvrig den eneste låta på den nye plata som ikke er originalskrevet for A1. De fleste av låtene har gutta selv skrevet.

Jobber med stjerner

A1s nye plate kommer i november, og med dette albumet skal boybandet konkurrere med Backstreet Boys og N*Sync i USA. Det skjer først i 2001.

- Det er full tenning på oss fra Columbia Records her i USA. Det er bare å brette opp armene og fortsatt jobbe hardt. For det er det dette handler om. A1 er ikke noe hokus pokus, understreker Siggerud-gutten, som ikke greier å sette ord på hvor privilegert han føler seg om dagen. Og det kan vi godt forstå. Sjekk ut laget han nå arbeider med i Los Angeles: Eric Foster White, som jobber med Whitney Houston, Mariah Carey, Madonna og Britney Spears, styrer spakene i studioet. George Michaels faste samarbeidspartner, Chris Porter, er også med. Og når gutta ikke er i studio har de timer hos dansekoreografen Jamie Kris, som ellers arbeider med Michael Jackson, Ricky Martin, Prince og Madonna.

Sistnevnte er forresten artisten A1 ligger foran på singlelista.

Etter innspillingen i slutten av denne uka reiser bandet hjem til London. Der vil de øve foran den kommende turneen i Storbritannia og tv-overførte hitAwards i Oslo 16. september. Låten de skal framføre?

«Take On Me», selvfølgelig.

- Etter dette er målet å bli nummer én i Norge, sier Christian Ingebrigtsen.

GLADE BOYS: Her er A1 under Nobel-konserten i Oslo Spektrum i fjor. Boybandet består av Christian Ingebrigtsen (til høyre) Paul Marazzi, Mark Read og Ben Adams.