Rett til himmels

- Nærmere himmelen enn dette er det vanskelig å komme, sier programleder Helene Sandvig i Helse-Refleks, og blir massert etter alle kunstens regler.


DEILIG: Aromaterapi er kanskje den deiligste måten å bli kvitt forkjølelse på.

- Himmelsk, er også NRK-ledelsens oppfatning av sin egen Helse-Helene, som er høstens tv-vinner.

Helene Sandvig er, i særklasse, høstens mest populære av de nye programlederne. Ingen andre ferske programledere er i nærheten av Helenes seeroppslutning, verken i NRK eller hos konkurrentene. Helenes seerrekord i høst er 750 000. I gjennomsnitt har Helene hatt om lag 650000 seere hele høsten. Noe å tenke på for den bejublede Mandagsklubben med sine rundt 250 000 og Rosenborgs Champions League-kamper med 560 000 seere.

- Jeg har jo overtatt et etablert konsept, da, sier Helene Sandvig beskjedent, men det har vært innmari gøy, fortsetter hun.
Første arbeidsdag i NRK-huset ble hun skjelt ut etter noter fordi hun satte seg på feil kontorstol.

Hver uke

I dag bør kollegene på Marienlyst i Oslo være mer ydmyke. Helenes popularitet har fått ledelsen til å vurdere å sende Helse-Refleks hver uke fra neste år, ikke annenhver uke, som i dag.

NRK-ledelsen er ikke i tvil om at Helene Sandvig selv skal ha stor ære for at hun har klart å legge seg på samme popularitet som forgjenger Lottelise Folge.
- Det er veldig hyggelig at Helene holder på seerne. Hun har utstråling, personlig stil og er personlig opptatt av sakene hun jobber med, sier Anniken Næss, redaksjonssjef i NRKs faktaavdeling, til Dagbladet.

Velduftende

- Denne massasjen er en meget bra opplevelse. Jeg burde unne meg slik «luksus» litt oftere, sukker den tidligere Dagblad-reporteren, og lar travel programproduksjon hvile for en stund.

I kveld er Helene Sandvik garantert landets mest velduftende programleder.

Etter to timers aromaterapi får oslojenta fart på blodomløpet og tungebåndet. Og nå vil hun ha svar:

- Hvorfor slipper ikke aromaterapeutene til på sykehusene våre?
- Massasje er bare én del av aromaterapien, sier massasjebokforfatter og en av landets ledende terapeuter, Gro Fosstvedt.

På sykehus

- I disse forkjølelsestider er det viktig å huske at eteriske oljer har bakteriehemmende virkning og styrker immunforsvaret. Det er viktigere enn at det er deilig, sier Fosstvedt i kveldens Helse-Refleks. Her får du også høre om aromaterapi brukt i sykepleie - både på fødeavdelinger og geriatriske avdelinger, med oppsiktsvekkende resultater. Men foreløpig har det vært vanskelig for de vel 400 terapeutene i Norge å få gjennomslag ved sykehusene her i landet.

I kveldens program får du dessuten se siste nytt om telekirurgi, samt møte en kreftsyk norsk kvinne på desperat jakt etter beinmarg til livsnødvendig transplantasjon.